Ливърпул потвърди рекордния за клуба трансфер на Наби Кейта. 22-годишният

...
Ливърпул потвърди рекордния за клуба трансфер на Наби Кейта. 22-годишният
Коментари Харесай

"Ливърпул" потвърди рекордната сделка за Кейта

" Ливърпул " удостовери рекордния за клуба трансфер на Наби Кейта. 22-годишният полузащитник на " Лайпциг " ще се причисли към мърсисайдци идващото лято, когато влиза в деяние клаузата за откупуване в контракта му с немския вицешампион.

Откупната цена на гвинейския национал е 48 милиона паунда. " Ливърпул " ще заплати на " Лайпциг " и бонус за това, че си обезпечава подписа на играча предварително. Сумата не беше оповестена публично, а в британските медии също липса информация.

Договорът на Кейта с " Ливърпул " ще е за пет години, като влиза в действие от 1 юли 2018 година Мениджърът Юрген Клоп и управлението на клуба поставиха огромни старания да го привлекат още това лято. Те насочиха две предложения, втората от които за към 70 млн. паунда, само че получиха отвод.Кейта ще е най-скъпата покупка в историята на " Ливърпул ". Това лято алените взеха Мохамед Салах от " Рома " за 34 млн. паунда и се приближиха на 1 милион от рекордния трансфер на Анди Керъл от " Нюкасъл " през януари 2011 година
" Щастлив съм, че беше реализирана сделка, която ще ми разреши да се причисля към " Ливърпул " идващото лято. Много съм разчувствуван, че ще стана част от този план ", съобщи Кейта пред формалния уебсайт на мърсисайдци.

Гвинейският национал означи осем гола в 31 мача в Бундеслигата през предишния сезон. Той имаше голяма заслуга за сребърните медали, които " Лайцпиг " завоюва още при първото си присъединяване в елита на немския футбол.

" След като всичко към бъдещето ми беше решено, в този момент мога да се концентрирам върху това да оказа помощ на " Лайпциг " да реализира страхотни неща през този сезон ", сподели още 22-годишният полузащитник.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР