Ливърпул постигна най-голямата си победа в историята на дербитата с

...
Ливърпул постигна най-голямата си победа в историята на дербитата с
Коментари Харесай

Ливърпул унизи Манчестър Юнайтед с разгром за историята

Ливърпул реализира най-голямата си победа в историята на дербитата с Манчестър Юнайтед, откакто се наложи със 7:0 на своя стадион Анфийлд. Мърсисайдци унижиха своя огромен противник, като шест от попаденията паднаха през втората част. Червените усъвършенстваха предходното си върхово достижение - 7:1 от 1895 година
Коди Гакпо (43` и 50`), Дарвин Нунес (47` и 75`) и Мохамед Салах (66` и 83`) се разписаха по два пъти. Един гол добави и Роберто Фирмино в 88-ата минута.

Това е трети случай от началото на сезона, в който отборът на Ерик Тен Хаг позволява четири или повече гола в мач от Висшата лига. През август алените дяволи отстъпиха с 0:4 против Брентфорд и през октомври с 3:6 против Манчестър Сити.

За Юнайтед това е изравнено най-голямо проваляне в британския хайлайф след 0:7 от Блекбърн през 1926 година
Ливърпул насочи осем точни удара в мача, като седем от тях се трансфораха в голове. Срещата беше белязана и от връх на Мохамед Салах, който към този момент има 129 гола във Висшата лига, изпреварвайки Роби Фаулър на върха в историята на клуба.
В класирането Ливърпул се изкачва до петото място с 42 точки, като е на седем зад алените дяволи, които са трети. Мърсисайдци са и единствено с 3 т. по-малко от четвъртия Тотнъм, като са изиграли мач по-малко и имат по-добра голова разлика.

" Нямам думи. Фантастичен, извънреден мач. Показахме футбол от най-висока класа против тим, който се намира в доста добра форма. Във футбола има и такива резултати. Това беше тласъкът, от който имахме потребност, с цел да тръгнем в вярната посока. Демонстрирахме какъв тим можем и би трябвало да бъдем оттук насетне. Резултатът е същинска полуда и остава в историята. Не помня от кой момент не съм виждал нещо сходно. Ще извлечем всички позитиви, които ни дава този мач ", съобщи треньорът на Ливърпул Юрген Клоп.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР