Ливърпул победи Челси с 2:1 в голямото дерби от 6-ия

...
Ливърпул победи Челси с 2:1 в голямото дерби от 6-ия
Коментари Харесай

Ливърпул победи Челси на „Стамфорд Бридж” и продължи перфектната си серия

Ливърпул победи Челси с 2:1 в огромното дерби от 6-ия кръг на британската Висша лига.

На „ Стамфорд Бридж ” мърсисайдци поведоха до почивката с два гола от статични положения. Първо Алксандър-Арнолд означи от директен свободен удар в 14-та минута, а в 30-та Фирмино засече с глава центриране от свободен удар. Челси съумя да понижи, посредством Н’Голо Канте през второто полувреме, само че до поврат не се стигна.

Ливърпул съумя доста мъдро да се възползва от слабостите на Челси в отбрана и изкова своя триумф със солидна игра през първата част. При резултат 1:0 за „ алените ” Сесар Аспиликуета вкара топката във вратата на Адриан, само че попадението бе анулирано поради засада на Мейсън Маунт по-рано по време на офанзивата. След това пристигна вторият гол във вратата на Кепа и по този начин двата отбора се отдръпнаха на отмора.

След паузата бе ясно, че Челси би трябвало да атакува. „ Сините ” съумяха да върнат един гол посредством Канте. Завърналият се след травма французин вкара хубав самостоятелен гол, дриблирайки около Фабиньо и още няколко футболисти в алено. Последва техничен удар в горния ъгъл и гол за Челси. Това обаче бе всичко, до което съумяха да се доберат лондончани.

В другата среща по същото време Арсенал реализира незабравим поврат и победи с 3:2 гостуващия Астън Вила, въпреки че игра повече от едно полувреме с човек по-малко поради изгонването на Мейтланд-Найлс.

Джон Макгин откри малко изненадващо за бирмингамци, а в края на полувремето Мейтланд-Найлс получи червен картон, с цел да направи нещата за Арсенал още по-сложни. Никола Пепе означи от дузпа дебютния си гол за „ артилеристите ” след час игра, само че незабавно по-късно Астън Вила още веднъж излезе напред след гол на Уесли.

Обратът за Арсенал пристигна сред 81-та и 83-та минути, когато поредно се разписаха Калъм Чеймбърс и Пиер-Емерик Обамеянг. До края домакините удържаха и се поздравиха със заслужени три точки. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР