Ливърпул не намалява оборотите в последния месец и записа нова

...
Ливърпул не намалява оборотите в последния месец и записа нова
Коментари Харесай

С голове на Мане, Салах и Фирмино "Ливърпул" пречупи "Борнемут"

Ливърпул " не понижава оборотите в последния месец и записа нова победа след безапелационна игра. Червените се затвърдиха в топ 4 след триумф с 3:0 над " Борнемут ", който пристигна с голове на трите звезди в офанзивата на отбора Садио Мане, Мохамед Салах и Роберто Фирмино.

Юрген Клоп направи единствено една смяна от състава, който победи " Манчестър сити " в Шампионската лига в средата на седмицата. Капитанът Джордан Хендерсън се завърна на мястото на Джеймс Милнър в средата на терена.

Само седем минути бяха нужни на алените, с цел да поведат с гол на Мане. Сенегалецът първо стреля с глава, а Бегович избави, само че при добавката " черешките " нямаха късмет.

За Мане това беше 44-и гол във Висшата лига, с което той еднолично стана сенегалецът с най-вече попадения в Премиършип, изпреварвайки Демба Ба.

 Преди началото на срещата бяха почетени жертвите от
© Reuters

Преди началото на срещата бяха почетени жертвите от " Хилзбъро ", откакто в неделя се навършват 33 години от нещастието, взела живота на 96 души.

До края на първата част гостите не направиха нищо забавно пред вратата на Лорис Кариус, а " Ливърпул " пропусна да удвои преднината си. Централният нападател на гостите Джърмейн Дефоу беше тотално изолиран, като през първото полувреме игра единствено три пъти с топката.

През втората част " Ливърпул " стигна и до втори гол, вкаран от Салах. Египтянинът, който попадна измежду шестимата номинирани за състезател на сезона във Висшата лига, се разписа след центриране на Трент Александър-Арнолд. Нападателят стреля параболично с глава и трансферира Бегович – 2:0.

С попадението си Салах доближи броя от 30 гола във Висшата лига и по този метод стана първия африканец с сходно достижение. Във всички шампионати през сеозна Салах има 40 попадения, като в историята на " Ливърпул " единствено още двама играчи – Роджър Хънт (1961-62) и Йън Ръш (1983-84 и 1986-87).

 Салах бележи 40-ия си гол от началото на сезона.
© Reuters

Салах бележи 40-ия си гол от началото на сезона.

Малко след гола на Салах отличен късмет пропусна и Роберто Фирмино, чийто удар беше избит от голлинията. Все отново в последната 90-а минута нападателят с №9 също се разписа след подаване на Окслейд-Чембърлейн.

С триумфа " Ливърпул " резервира третото място и събра 70 точки. " Борнемут " е 11-и с 38.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР