Ливърпул не купува суперзвезди, а създава такива. Клоп не получава

...
Ливърпул не купува суперзвезди, а създава такива. Клоп не получава
Коментари Харесай

Клоп вдигна цената на състава на Ливърпул с над 500%

" Ливърпул не купува суперзвезди, а основава такива. Клоп не получава задоволително самопризнание за това. " Това е изявление на някогашния защитник на мърсисайдци Джейми Карагър, което може да звучи типично за него, само че в действителност получава устойчиво удостоверение от изследване на " Форбс " за цената на състава на Ливърпул. Според данните в сезона преди назначението на германеца общата цена на тима е била 360 милиона паунда. В момента цената на състава се пресмята на 1.83 милиарда паунда. Това значи, че Клоп е повишил цената на тима си с умопомрачителните 500%, и то, в случай че чистите разноски за обновяването на състава възлизат единствено на 80-90 милиона паунда.

Най-очевидните образци за това са Мохамед Салах и Садио Мане. Египтянинът бе платен за 38 милиона паунда, а сега коства към 200 милиона. За Мане даже бяха платени по-малко пари, а цената му сега е същата като тази на Салах.

Андрю Робъртсън е още едно красноречиво доказателство. Левият бек бе притеглен от Хъл Сити против скромните 8 милиона паунда, а сега е може би един от най-скъпите играчи на своя пост. Към това би трябвало да се добави и метода, по който се развиха футболисти от академията като Трент Александър-Арнолд.

Дори най-скъпите покупки на Клоп - Вирджил ван Дайк (75 милиона) и Алисон (60 милиона), към този момент удвоиха цената си.
Liverpool's squad value when Klopp took over:

£360m

Liverpool's squad value now (via Forbes):

£1.83bn

A rise of 500%! pic.twitter.com/9N8eWAVVix
— CaughtOffside (@caughtoffside) January 16, 2020
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР