Ливърпул нанесе най-голямата загуба на Манчестър юнайтед на Олд трафорд

...
Ливърпул нанесе най-голямата загуба на Манчестър юнайтед на Олд трафорд
Коментари Харесай

"Ливърпул" унижи "Юнайтед" и му нанесе рекордна загуба в дербито

Ливърпул " нанесе най-голямата загуба на " Манчестър юнайтед " на " Олд трафорд " в дербито сред двата отбора, побеждавайки го с 5:0. Сблъсъкът сред двата най-големи британски отбора се трансформира в същински рецитал на мърсисайдци, които не оставиха шансове на " алените дяволи ".

Мохамед Салах беше над всички в срещата, отбелязвайки хеттрик. По един път за отбора на Юрген Клоп се разписаха Наби Кейта и Диого Жота. Гол на " Юнайтед " след почивката на Кристиано Роналдо беше анулиран, а 30 минути " алените дяволи " играха с човек по-малко поради червен картон на Пол Погба.

Още до почивката резултатът беше 4:0 за " Ливърпул ". Това беше и първи случай в историята на " Манчестър юнайтед ", в който отборът получава четири гола на своя стадион в границите на първото полувреме.

Загубата е най-тежката на " Юнайтед " в дербито с " Ливърпул " като хазаин. Освен това " алените дяволи " за повторно подред губят на " Олд трафорд " от огромния си противник (2:4 през май).

За трети път в последните 10 години " Юнайтед " губи с пет гола в домакинска среща от Висшата лига след 1:6 от " Манчестър сити " през 2011 година и през предишния октомври.

С успеха на " Олд трафорд " " Ливърпул " събра 21 точки след шест победи и три равенства дотук. Мърсисайдци, които са единствения непобеден тим във Висшата лига, имат с една точка по-малко от. " Юнайтед " е седми с 14 точки. Тимът позволи трето проваляне в последните си четири мача.

Мениджърът на гостите Юрген Клоп остави на аварийна пейка Садио Мане, а вместо него започва Диого Жота. Другата смяна от дуела с в средата на седмицата беше в отбраната, където Ибрахима Конате стартира на мястото на Жоел Матип. За французина това беше едвам втори старт във Висшата лига.

" Юнайтед " беше със същите 11 футболисти, които в Шампионската лига.

Още при започване на срещата домакините можеха да открият, само че Бруно Фернандеш пропусна отличен късмет. Вместо това " Ливърпул " съумя да изненада " алените дяволи " преди да са изтекли и пет минути.

Защитата в алено не беше добре проведена при офанзива на гостите, Фирмино пое към централния кръг и откри Салах зад тила на Хари Магуайър, като Шоу покри засадата. Египтянинът подаде на навлизащия на скорост Наби Кейта и за гвинейския халф нямаше никакъв проблем да се разпише.


© Reuters

Попадението на Кейта се оказа и най-ранното, което " Ливърпул " е отбелязвал във вратата на " Юнайтед " на " Олд трафорд ".

След единствено 13 минути " Ливърпул " към този момент водеше с два гола. Трент Александър-Арнолд центрира прострелно от крилото, отбраната в алено не посмя да играе с топката и Жота я засече с шпагат.

Дори и насилствената смяна, която Клоп трябваше да прави след травма на Джеймс Милнър обаче не се отрази на мърсисайдци. " Ливърпул " продължи да господства и действително не срещаше никаква опозиция от домакините.

В края на първата част пристигнаха моментите на Мохамед Салах, който се разписа два пъти за малко време. В 38-ата минута звездата на гостите вкара след пас на Кейта. Първоначално негов шут беше блокиран, топката отиде към Кейта, който я центрира назад към вратарското поле и там Салах вкара.

Египтянинът вкара още един път в петата минута на добавеното време. Този път асистенцията беше на Диого Жота, като отбраната на " алените дяволи " още веднъж не реагира.


© Reuters

В самия завършек на първата част " Ливърпул " искаше и червен картон, откакто Кристиано Роналдо нападна нападателно Къртис Джоунс и изрита топката, която беше до тялото на халфа на гостите. В последна сметка реферът реши, че това заслужава жълт картон.

На почивката Солскяр направи смяна, пускайки на терена Пол Погба. Това обаче не даде нужния резултат, като пет минути след подновяването на играта " алените дяволи " към този момент изоставаха с пет гола.

Именно Погба сгреши в средата на терена, Джордан Хендерсън му лиши топката и незабавно я подаде към Салах с външен фалц. Нападателят влезе в наказателното поле и я прати под плонжа на Давид Де Хеа - 0:5.

С хеттрика си Салах стана първият футболист, който отбелязва три гола против " Юнайтед " на " Олд трафорд " от 2003 година насам. За последно преди 18 година стори Роналдо с екипа на " Реал " (Мадрид) в Шампионската лига.


© Reuters

В 52-ата " Юнайтед " въпреки всичко стигна до гол, само че той беше анулиран поради засада. Роналдо се разписа с прекрасен диагонален шут след пас на Хари Магуайър. След повтаряне обаче беше преценено, че португалецът е зад последния в отбраната на гостите.

Проблемите за домакините станаха още по-големи в 60-ата минута. Тогава Пол Погба получи червен картон. Първоначално той беше жълт, само че реферът Антъни Тейлър изгледа обстановката на повтаряне и поправя картона на червен, а Наби Кейта напусна поради травма, породена от Погба.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР