Ливърпул на Юрген Клоп продължава да пише рекорди. Червените влязоха

...
Ливърпул на Юрген Клоп продължава да пише рекорди. Червените влязоха
Коментари Харесай

Ливърпул счупи всички рекорди, Клоп спечели дуела с Моуриньо

Ливърпул на Юрген Клоп продължава да написа върхове. " Червените " влязоха в историята като тимът с най-хубав старт на сезона в Топ 5 на шампионатите на Европа. Това стана факт след успеха с 1:0 при гостуването на Тотнъм. Двубоят бе от 22-ия кръг на Висшата лига. Единственото попадение вкара Роберто Фирмино в 37-ата минута.

Така мърсисайдци събраха 61 точки и са безапелационен водач в Премиърлийг. " Шпорите " към този момент са в три следващи мача без победа в шампионата. Тимът заема 8-о място с 30 точки.
 Тотнъм - Ливърпул 0:1, гол на Фирмино онлайн
Тотнъм - Ливърпул 0:1, гол на Фирмино

Двубоят стартира в 19:30 часа

Гостите можеше да поведат още във 2-ата минута. Тогава Фирмино получи топката в наказателното поле и нанесе техничен удар в далечния ъгъл, който Танганга блокира. Кълбото стигна до Окслейд-Чембърлейн, чийто шут срещна лявата греда.

В 5-ата минута удар на Лукас Моура мина около вратата. В тези минути самодейността бе на страната на " алените ", само че " шпорите " се защитаваха добре и се опитваха да изненадат своя противник на контраофанзива.
 Снимка 461147
Източник:

В 23-тата минута мърсисайдци изпуснаха втора стопроцентова опция, откакто Ван Дайк засече с глава от няколко метра центриране на Хендерсън, само че Газанига съумя да избие.

Десетина минути преди почивката Мане засече от въздуха центриране на Фирмино отляво, само че не съумя да откри добре топката, пращайки кълбото в навън.

В 37-ата минута Ливърпул поведе. Хендерсън се пребори добре с Али за една противоречива топка пред наказателното поле, след което Салах откри Фирмино. Бразилецът финтира Танганга и с мощен удар не остави шансове на вратаря на гостите. Попадението бе тествано от ВАР за игра с ръка на капитана на гостите, само че такава нямаше.
 Снимка 461148
Източник:

В края на полувремето Салах пропусна доста добра опция да удвои, само че ударът му мина настрана.

Втората част стартира с неакуратен удар на Лукас Моура. В 57-ата минута Тотнъм получи късмет след неточност на Джо Гомес, само че Ван Дайк блокира доста добре Али. Топката стигна до Орие, който стреля, само че Алисон избави. Малко по-късно рисков удар на Сон мина около вратата.
 Снимка 461153
Източник:

В 65-ата минута Газанига избави тима си от втори гол. Мане насочи с глава центриране отдясно на Александър-Арнолд, само че аржентинският вратар действаше добре и мазета.

Десет минути по-късно Сон пропусна да изравни. Кореецът получи топката на точката на дузпата от Лукас Моура, само че не съумя да откри задачата.
 Снимка 461149
Източник:

В 82-ата минута резервата Ло Селсо направи пропуща на мача. Аржентинецът бе открит на далечната греда с съвършено центриране от Орие, само че от няколко метра стреля около вратата.

До края на срещата Ламела и Сон принудиха Алисон да прави спасявания, а Ориги със независим рейд нанесе удар, който Газанига избави.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР