Ливърпул и Лестър Сити играят при в двубой от 18-ия

...
Ливърпул и Лестър Сити играят при в двубой от 18-ия
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Ливърпул 2:1 Лестър Сити, два автогола донесоха пълния обрат за червените

Ливърпул и Лестър Сити играят при в дуел от 18-ия кръг на британската Висша лига. Кийнън Дрюсбъри-Хол откри още в четвъртата, само че два автогола на  Ваут Фаес в 38-ата и 45-ата минута донесоха цялостния поврат за домакините. Срещата на стадион „ Анфийлд “ може да я наблюдавате онлайн в ефира на DIEMA SPORT 2 , както и онлайн на платформата.

Мърсисайдци надделяха Астън Вила при завръщането на Висшата лига и са в серия от три следващи триумфа. Това отрежда на отбора на Юрген Клоп шестата позиция с 25 точки, на пет от четвъртото място.

Положението при „ лисиците “ и мениджъра им Брендън Роджърс обаче не е по никакъв начин положително. Отборът загуби тежко от Нюкасъл преди няколко дни и се намира на 13-о място със 17 точки, на единствено четири от рисковата зона.

/ /

Домакините имаха първата по-опасна обстановка в четвъртата минута, когато Харви Елиът и Андрю Робъртсън комбинира чудесно отляво, а англичанинът влезе в наказателното поле и стреля към вратата, само че над напречната греда.

Още преди да е изтекла същата минута обаче Лестър удари първи след неточност в отбраната на мърсисайдци. Патсон Дака откри с едно допиране Кийнън Дрюсбъри-Хол, който преодоля Джордан Хендерсън и се възползва от дупката в защитата на домакините, влезе в наказателното поле и останал самичък против Алисон го преодоля – 0:1.

В идващите минути Ливърпул се настани трайно в половината на своя конкурент, само че по този начин и не успяваше да сътвори нещо по-опасно пред вратата на Даниел Уорд.

Мениджърът на " лисиците " Брендън Роджърс трябваше да прави насилствена промяна, откакто Патсон Дака получи разтежение и бе сменен от Джейми Варди в 15-ата минута. 

„ Червените “ на няколко пъти сбъркаха в центъра, от което Лестър успяваше да се възползва добре. При една сходна обстановка в 20-ата минута Джейми Варди бе изведен отдясно на скорост и опита да центрира ниско към далечната греда, където бе Харви Барнс, само че Трент Александър-Арнолд съумя да направи шпагат в последния миг и да почисти в ъглов удар. След неговото осъществяване Уилфред Ндиди бе оставен непокрит на далечната греда и стреля с глава, само че в тялото на Алекс Окслейд-Чембърлейн и топката излезе в нов корнер.

Три минути по-късно домакините проведоха бърза офанзива, при която Окслейд-Чембърлейн изведе чудесно отляво Дарвин Нунес на скорост, който напредна добре, надбяга Ваут Фаес, влезе в наказателното поле и върна за Мохамед Салах, който шутира мощно, само че около дясната греда на Уорд.

В 26-ата минута египтянинът прати топката във вратата, само че бе отсъдена засада точно на нападателя след подаване на Окслейд-Чембърлейн. При обстановката вратарят Дани Уорд сбърка с паса си, само че за негов шанс Салах бе в нередовна позиция преди да комбинира със своя съотборник.

Сякаш отникъде и с голяма доза късмет Ливърпул съумя да изравни резултата в 38-ата минута. Тогава Александър-Арнолд получи вдясно на фланга и центрира към първа греда, където Дани Уорд извика на бранителя Ваут Фаес да му остави топката, само че бранителя очевидно не чу това и направи шпагат. Топката обаче закупи невероятна парабола и попадна в мрежата на слисания вратар на „ лисиците “.  

Домакините стигнаха до цялостния поврат безусловно секунди преди приключването на 45-ата минута след нов автогол на Фаес. Дарвин Нунес беше изведе чудесно зад отбраната на Лестър, сподели страхотна скорост и копна топката над вратаря, само че тя се отби от левия непряк дирек и се удари във Фаес, който беше на неверното място в несъответствуващия миг и си заби втори автогол в границите на седем минути – 2:1.

We lead at the break
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР