Ливърпул и Челси завършиха 1:1 в интригуващ мач от 13-ия

...
Ливърпул и Челси завършиха 1:1 в интригуващ мач от 13-ия
Коментари Харесай

Ливърпул отново не успя да победи Челси на "Анфийлд"

Ливърпул и Челси приключиха 1:1 в завладяващ мач от 13-ия кръг на Висшата лига. " Мърсисайдци " поведоха посредством Мохамед Салах в 65-ата минута, само че в края изпуснаха успеха. В 85-ата минута Уилиан донесе точката на " сините " от Лондон с шедьовър, прехвърляйки отдалеко Симон Миньоле. По този метод Челси продължи сполучливата си серия на " Анфийлд ". " Сините " нямат проваляне в последните си шест визити на Ливърпул. 

" Мърсисайдци " пък нямат победа над Челси във Висшата лига на личния си стадион от повече от пет години. За последно Ливърпул надви на 8 май 2012 година с 4:1. От тогава на " Анфийлд " бяха регистрирани три равенства и две победи за Челси.

След равенството довечера " сините " са трети с 26 точки, а Ливърпул има 23 и заема петата позиция. Ремито отдалечи и двата тима от върха. Лидерът Манчестър Сити даже може да усили преднината си, в случай че на следващия ден победи в гостуването на Хъдърсфийлд. В момента " жителите " имат 34 точки, а втори с 29 е Манчестър Юнайтед. 

В началните минути на срещата на " Анфийлд " липсваха головите положения. В 21-ата минута Еден Азар насочи първия прецизен изстрел към една от двете порти. Симон Миньоле съумя да избие топката, която право в задачата. Малко по-късно Азар изведе Дринкуотър самичък против стража на домакините, който излезе в точния момент и предотврати заплахата. 

В 31-ата минута Салах насочи рисков изстрел от границата на наказателното поле, след който топката профуча на сантиметри от вратата на Челси.

Минута преди края на първото полувреме домакините имаха известни искания за дузпа, откакто Коутиньо падна в наказателното поле, откакто бе побутнат с ръка от Азар, само че сигнал не последва.

В 50-ата минута Тибо Куртоа сгреши след центриране на Стъридж и разреши на топката да премине зад тила му, само че за негов шанс нямаше състезател в алено, който да я засече. Натискът на Ливърпул се ускори в идващите минути. В 58-ата " мърсисайдци " още веднъж желаеха дузпа, този път за игра с ръка на Кейхил. Тя обаче бе покрай тялото му и сигнал разумно не последва.

Минута по-късно Дзапакоста центрира остро, Аспиликуета и Мората не съумяха да доближат до топката и да се възползват от положителната обстановка. 

В 65-ата минута Ливърпул поведе посредством Салах, който се озова в прегръдките на съотборниците си. Бакайоко не съумя да пресече подаване на Коутиньо пред наказателното поле и по този начин продължи топката към Окслейд-Чембърлейн, който изведе египтянина през центъра на отбраната на гостите. Салах я прокара около Куртоа, давайки задатък на туима си - 1:0. 



Голмайсторът показва почитание и не изрази насладата от попадението против някогашния си клуб. 

В 78-ата минута Вайналдум можеше да удвои и да подпечата успеха на Ливърпул, само че Кейхил блокира удара му. 

Пет минути преди края Вилиан донесе точката на Челси. Играчът, който се появи на терена единствено две минути по-рано, проби отдясно и от ъгъл съумя да трансферира атрактивно Миньоле, отбелязвайки хубав гол - 1:1.

След равенството Юрген Клоп продължава да не познава усета на загубата от Челси в мачовете от Висшата лига. 

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ ВЪВ ВИСШАТА ЛИГА







 
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР