Ливърпул и Челси се изправиха един срещу друг на "Анфийлд",

...
Ливърпул и Челси се изправиха един срещу друг на "Анфийлд",
Коментари Харесай

Челси спаси кожата на Анфийлд с истинска магия

Ливърпул и Челси се изправиха един против различен на "Анфийлд ", намирайки се в страхотни победни серии. И за злощастие и на двата отбора, те откриха своя край след равенството посред им 1:1 в най-голямото дерби от кръга в Премиършип.

Бившият състезател на лондончани Мохамед Салах беше покрай това да е единственият воин в борбата с попадението си в средата на първата част, само че "сините " избавиха кожата с шедьовър малко преди края на Уилиан и по този начин борбата остана без победител.

В началото си този дуел предложи най-вече здрава борба. Атомното нахлуване на Ливърпул беше замръкнало в тези моменти и от него нямаше помен. Затова пък "сините " от Лондон имаха своите благоприятни условия да се разпишат, които по този начин и не използваха.

Набезите на Мохамед Салах и пасовете на Филипе Коутиньо бяха единствената заплаха за Тибо Куртоа, само че отбраната на гостите се справяше. Еден Азар и Алваро Мората бяха рисковите хора за лондончани и те бяха близо да изковат попадение.

В 21-та минута белгийският ас на Челси насочи първия прецизен изстрел към една от двете порти, като в последния миг Симон Миньоле мазета влизащата до лявата му греда топка. Така статуквото се резервира, а в тези минути "сините " налитаха като ядосани оси.

Само две минути по-късно Азар изведе Дани Дринкуотър самичък против Симон Миньоле, само че белгиецът излезе в точния момент и предотврати заплахата, та дори съумя да избие в крайници на противника и да завоюва навън.

Поредната опция, за която Челси сигурно съжаляваше, че не осъществя, пристигна в идната офанзива. Тогава и Давиде Дзапакоста опитва шанса си с удар от отдалеченост, само че отново Миньоле беше на мястото си.

В 25-та минута пристигна и най-спорната обстановка, когато Челси изиска дузпа за игра с ръка на Джордан Хендерсън в наказателното поле, само че реферът Майкъл Оливър реши, че няма учредения да демонстрира бялата точка.

Така лондончани не съумяха да оползотворят масирания си напън в тези минути и по-късно съжаляваха. Играта последователно се поуспокои, а първият същински добър късмет за домакините се откри едвам в 41-та минута, когато ударът на Мохамед Салах от отдалеченост при една бърза офанзива мина на няколко сантиметра настрана от вратата.

Така почивката пристигна при нулево тъждество. А след подновяването на играта борбата продължи да е равностойна. Салах и Коутиньо обаче ставаха все по-опасни, а на Куртоа му се постановяваше все по-често да се намесва уверено.

Алваро Мората и Еден Азар пропиляха хубави благоприятни условия пред гостите от Лондон и те страдаха в 65-та минута за пропуските си. Тогава Филипе Коутиньо направи страховит пробив до наказателното поле, и свърна към Алекс Окслейд-Чембърлейн.

Там обаче Тиемуе Бакайоко игра нескопосано и разреши топката да стигне до нахлуващия на гневна скорост Мохамд Салах, който с техничен удар около Куртоа откри резултата и хвърли "Анфийлд " в възторг. Египтянинът отхвърли да се зарадва за гола в мрежата на някогашния си тим.

И това попадение трябваше да се окаже задоволително за мърсисайдци за трите точки, тъй като те отбиваха ужасно набезите на Челси в минутите по-късно. Сеск Фабрегас обаче раздвижи добре офанзивата на лондончани след влизането си като запаса и това даде резултат.

Той изковаваше хубави обстановки за съотборниците си, само че те не бяха съсредоточени в последния миг. Маркос Алонсо изпусна страхотна опция и в последна сметка мачът отиваше към победа за домакините.

Преди да блесне Уилиан с необикновен шедьовър. В 86-та минута бразилецът получи една топка в наказателното поле и май искаше да центрира. Но топката закупи подобен фалц, че трансферира Миньоле на голлинията, с цел да се озове в мрежата му. Какъв гол единствено!

В последната минута на мача Салах можеше да се трансформира в огромния воин на отбора си с второ попадение, само че ударът му от близка отдалеченост беше избит от Куртоа и в последна сметка повече попадения не паднаха.

Така двата отбора се задоволиха с по точка, която постави завършек на победните им серии и не им оказва помощ изключително в преследването на върха. Но въпреки всичко до края на сезона в Премиършип има задоволително време и развръзката занапред следва.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР