Ливърпул бе "почти перфектен" срещу Атлетико Мадрид, заяви мениджърът на

...
Ливърпул бе "почти перфектен" срещу Атлетико Мадрид, заяви мениджърът на
Коментари Харесай

Юрген Клоп след успеха над Атлети: Бяхме почти перфектни

Ливърпул бе "почти съвършен " против Атлетико Мадрид, съобщи мениджърът на тима Юрген Клоп след успеха с 2:0 против испанците в Шампионската лига. Така "червените " завоюваха за четвърти следващ път в група "Б " и се класираха на осминафиналите на най-престижния клубен шампионат.

Диого Жота и Роберто Фирмино вкараха за Ливърпул в първата половина на първото полувреме, а за Клоп единственият негативен миг в мача бе травмата на Роберто Фирмино.

"Контролирахме мача и си го направихме спокоен. Имаме обаче доста претрупан график и даже при подобен мач изгубихме значим човек - Боби Фирмино ", съобщи Клоп на конференция след дуела.

"Може би хората чакаха да вкараме повече голове и имахме ситуациите да го създадем, само че един бе анулиран, а други ги пропуснахме. Някои по изумителен метод. Мисля си, че изиграхме съвсем съвършен мач и показахме какъв брой доста желаеме успеха. Вкарахме и в верните моменти.

"На гостите ни им трябваше доста повече успеха, само че ние се защитавахме ловко и вкарахме два фантастични гола след също толкоз положителни асистенции на Трент (Александър-Арнолд). Завършващите удари също бяха доста положителни.

"След това Атлетико получи червен картон и макар че не ни се играеше против 10 души, отново трябваше да бъдем деликатни. Те въпреки всичко вкараха гол, само че почтено казано не разбирам на 100 % за какво беше вдигната засада. В последна сметка обаче спечелихме с 2:0 и аз съм благополучен ".

Садио Мане бе сменен на полувремето, а Клоп изясни това с по-грубата игра на Атлетико към сенегалеца.

"Всеки човек на стадиона би трябвало да е очаквал да сменя Садио и аз мисля, че това бе вярното решение. Не че бях обезпокоен, че не може да понесе страстите - той бе спокоен. Просто от време на време против него дори симулираха ", продължи той.

С тази победа Ливърпул си обезпечи място на осминафиналите като победител в група "B ".

"В Шампионската лига се печелят доста пари за победа. Не за мен персонално, а за клуба, за който е значимо това да се случва. Да спечелиш обаче 4/4 в групата и да се класираш като първи е просто полуда. Имаме още два мача и няма да се отдръпваме. Първо ще играем с Порто вкъщи и нямаме желание да ги оставим да ни разиграват. След това сме в Милано, а аз в никакъв случай не съм бил там. Нямам желание да изгубвам и този мач ", добави той.

"Като видях групата за първи път, не имах вяра да се класираме след единствено четири мача. Момчетата обаче бяха съвършени и напълно справедливо сме на осминафиналите ".

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР