Ливанците гласуват днес за парламент в първия вот след финансовия

...
Ливанците гласуват днес за парламент в първия вот след финансовия
Коментари Харесай

Ливанците избират парламент

Ливанците гласоподават през днешния ден за парламент в първия избор след финансовия провал на страната, оповестява Ройтерс. Парламентарните избори са първите от 2018 година насам и се считат за тест дали тежко въоръжената и подкрепяна от Иран формация Хизбула ще резервира болшинството си.  Вотът е и първото тестване за опозиционните придвижвания, подбудени от невижданото въстание против властта през 2019 година, което за малко породи очаквания за промяна на режима в Ливан. За Мариан Водолян от опозицията мощният гърмеж от август 2020 година, който обезобрази Бейрут и умъртви над 200 души, прави гласуването още по-свято обвързване.

3,9 милиона ливанци имат право да дадат гласа си, само че огромна част евентуално няма го създадат, защото са обезверени от тежката икономическа обстановка в страната. Ливанската лира е изгубила 95% от цената си, спестяванията на хората са блокирани в банките, с минималната заплата не може да се купи даже контейнер бензин, а електрическата мрежа работи единствено два часа дневно.

Въпреки това наблюдаващите предизвестяват да не се чакат сеизмични промени, защото всички лостове на властта са твърдо в ръцете на обичайните еретически партии, а изборната система е основана в тяхна изгода.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР