Лицензът за охранителна дейност на фирмата “Делта гард, нашумяла покрай

...
Лицензът за охранителна дейност на фирмата “Делта гард, нашумяла покрай
Коментари Харесай

Съдът потвърди, че МВР правилно е отнело лиценза на Делта гард 

Лицензът за охранителна активност на компанията “Делта гард ”, нашумяла около следствието на, вярно е бил лишен от Министерство на вътрешните работи. Това приема Административният съд в София-град (АССГ) в свое решение, с което отхвърля претенциите на компанията, заяви.

Главната дирекция “Национална полиция ” стартира процедура по в края на октомври предходната година. Повод за това стана фактът, че един от съсобствениците на компанията - Димитър Спасов-Каратиста, се оказа обвинен за безчинство, осъществено със мощ или опасност от 2019 година

Законът за частната охраничетелна активност планува 30-дневен период, в който всеки съучастник във компания за сигурност, получил обвиняване в закононарушение от общ темперамент, би трябвало наложително да излезе от нейното ръководство.

Въпреки това Спасов трансферира собствеността си в “Делта гард ” на съдружника си Марин Русев едвам в края на октомври. Няколко дни по-късно прокуратурата предяви обвиняването на Каратиста - цели две години и половина след повдигането му.

Именно това събитие беше употребявано от. Тя твърдеше, че привличането в качеството на обвинен става факт на два стадия - първо, с покачване на обвиняване, а по-късно - с неговото предявяване. Затова тезата на компанията беше, че законовото обвързване на Спасов да трансферира собствеността си е настъпило едвам при започване на ноември предходната година.

Съдия Миглена Николова обаче приема тезата на юрисконсулта на Министерство на вътрешните работи, че Каратиста е бил задължен да излезе от ръководството на “Делта гард ” в 30-дневен период от повдигането на обвиняването му през май 2019 година

Свободна Европа изпрати въпроси до Бургаската окръжна прокуратура, само че оттова по този начин и не дадоха отговор за какво предявяването на обвиняването на Спасов е направено две години и половина, откакто той е бил притеглен като обвинен.

Засега няма изясненост за какво Министерство на вътрешните работи не е реагирало през цялото това време в случай, че по закон управлява активността на охранителните компании, а и има достъп до базата данни за обвинените лица в страната. Полицията се засилва против “Делта гард ” едвам, откакто вътрешното министерство беше поето от Бойко Рашков.

Тогава станаха известни и условия, свързващи някогашния вътрешен министър и сегашен народен представител от ГЕРБ Младен Маринов със случая “Осемте джуджета ”. Основният пострадал от хипотетичната скица за изземване на бизнеси Илия Златанов неведнъж е упреквал в противозаконни дейности и тяхното прикриване някогашния началник на столичното разследване Петьо Петров-Еврото, жена му Любена, някогашния началник на спецпрокуратурата Димитър Франтишек Петров, Димитър Спасов и Младен Маринов.

Собственикът на асансьорния производител “Изамет ” твърди, че някогашният, заграбен от основателите на цялата скица. Това изказване се поддържа от обществени документи и беше, почнала предходната есен.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР