Лицата, които са здравноосигурени, не виждам защо НЗОК да не

...
Лицата, които са здравноосигурени, не виждам защо НЗОК да не
Коментари Харесай

Проф. Красимир Антонов: Вирусите на хепатита са по-страшни от коронавируса

Лицата, които са здравноосигурени, не виждам за какво НЗОК да не поеме разноските им за проби за ковид, означи проф. Красимир Антонов, ръководител на Българското сдружение по гастроентерология в предаването „ Лице в лице “.

Вирусите на хепатите са по-страшни, безапелационен беше той. „ Счита се, че два милиарда и половина хора по света са се срещнали с вируса на хепатит Б и са се изчистили от него. Така, че за съпоставяне, коронавирусът е един дребен изтърсак, само че за жалост с капацитет да се развие “, разяснява той.
Доказано: Маските са ефикасни против разпространяването на COVID-19 Заключението е след опит с хамстери на хонконгски учени
Хепатит Б и С са обществен камшик и тихите убийци, означи проф. Красимир Антонов.

Над 95% са излекуваните пациенти, които са инфектирани с хепатит С, единствено тези, които имат доста напреднала чернодробна болест, резултатът от лечението не е 100%, изясни още лекарят.

Той изясни, че когато няма болежка и кървене хората не вървят на доктор, за това да убедиш един човек да отиде да се изследва, е не лека задача.

„ Единствено може да го информираш, че в случай че употребява венозни опиати и има рисково държание, даже да е било преди 1972 година, когато не се знаеше доста за тази зараза, по- добре е да се изследва “, сподели проф. Красимир Антонов.
Само 24 са новите случаи на COVID-19 у нас за денонощие Причината са дребното изследвани проби, посочи проф. Тодор Кантарджиев
По думите му татуировките също имат отношение, казусът не е в иглите, а в контейнерите, които остават със съответния оцветител, изясни той.

За хепатит Б имунизацията е една от най-успешните, може да се ползва даже и на новородени. Тя е част от имунизационния календар и България е една от първите страни в света, които я вкараха и това е чест за нашата страна, уточни лекарят.

Според него обаче, когато човек стане на 20-25 години, този имунитет понижава и тогава още веднъж има риск да се инфектира. Препоръката е да се създадат проучвания, и в случай че няма антитела – да се имунизира.

Хенатит Б е извънредно инфектиран, предава се кръв и кръвни артикули, по сексуален път, както и по контактно – битов посредством слюнката, напомни лекарят. „ За хепатит С също имаме кръвен път на заразяване, както и полов път за избрана група хора, само че няма контактно битово предаване “, сподели още той.

Заразени* Нови случаи Починали Излекувани България 2 235 24 110 612 Света 4 847 686 48 420 317 765 1 879 779 Заразени* Нови Починали България 2 235 24 110 Света 4 847 686 48 420 317 765
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР