Литературен празник на детската книга се проведе в библиотеката на

...
Литературен празник на детската книга се проведе в библиотеката на
Коментари Харесай

Литературен празник на детската книга в село Бояджик

Литературен празник на детската книга се организира в библиотеката на НЧ „ Джон Атанасов 1928 “, село Бояджик, по случай Международния ден на детската книга. Елена Маджарова, кмет на с. Бояджик и ръководител на читалището, срещна учениците от I до IV клас от Основно учебно заведение „ Св. св. Кирил и Методий “ с живота и творчеството Ханс Кристиян Андерсен, един от най-любимите детски писатели.

Избраната дата не е инцидентна, тъй като рожденият ден на писателя съответствува освен с Международния ден на детската книга, само че и с празничната стратегия, отдадена на Деня на Община „ Тунджа “.

Малчуганите бяха осведомени с приказки като „ Малката нимфа “, „ Снежната кралица “, „ Новите облекла на царя “, „ Славеят “ и „ Огнивото “. След презентацията и приказките, децата взеха интензивно присъединяване във викторината, като се забавляваха и се надпреварваха да дават отговор на въпросите. Най- значимото, което научиха децата, е: „ Да бъдеш от изгода на света, е единственият метод да бъдеш благополучен ”, както е написал писателят.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР