Лишеният от украинско гражданство бивш президент на Грузия и бивш

...
Лишеният от украинско гражданство бивш президент на Грузия и бивш
Коментари Харесай

Саакашвили получи документ за законно пребиваване в Украйна

Лишеният от украинско поданство някогашен президент на Грузия и някогашен губернатор на Одеска област Михаил Саакашвили е получил документ за законно престояване на територията на Украйна.

Самият той заяви на страницата си във " Facebook " , осведомят ТАСС и други медии.



" Днес най-сетне получих от имиграционната работа документ, който удостоверява, че пребиваването ми на територията на Украйна е законно ", написа той и добави, че ще се бори в съда да възвърне украинското си поданство.

Документът е годен до 1 декември тази година.

След оставката си от поста губернатор на Одеска област Саакашвили на практика е лишен от украинско поданство по разпореждане на украинския водач Петро Порошенко.

В момента Саакашвили е търсен от Грузия за корист с власт. Той се реалокира в Украйна през 2015 година, с цел да работи за държавното управление, което го възнагради с губернаторския пост в Одеса. Но през ноември 2016 година реши да подаде оставка поради несъгласия с Порошенко, който през юли тази година му лиши поданството, до момента в който грузинският политик беше отвън Украйна.

Сега Саакашвили се пробва да оспори решението в съда и да се върне в политиката.

Саакашвили загуби грузинското си поданство, когато получи украински паспорт през 2015 година, защото страната не разрешава двойно поданство.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР