Липсата на ясни позиции, зле прикривана зад политиката на баланс

...
Липсата на ясни позиции, зле прикривана зад политиката на баланс
Коментари Харесай

Как България се оказа в център на сблъсъка между Русия и НАТО

Липсата на ясни позиции, зле прикривана зад политиката на " баланс " сред Москва и НАТО, дружно с отсъствието на без значение и умело следствие плюс пропуски в спецслужбите, трансфораха България в елементарен и комфортен терен за съветските дейности в Европа, а самата страна – в цел на хибридни офанзиви.

Последният шпионски скандал по оста НАТО - Русия, в който още веднъж има българска диря, е следващото доказателство за това. Чехия изгони 18 съветски дипломати, откакто разгласи, че съветското разузнаване ГРУ е било забъркано в детонация в склад за муниции край Злин през октомври 2014 година.

Призован от собствен политически конкурент случилото се да бъде тълкувано като " държавен тероризъм ", чешкият министър председател Андрей Бабиш съобщи по-рано тази седмица:

" Русия не е атакувала Чешката република. Агентите са атакували...стока на български оръжеен търговец, който евентуално е продавал тези оръжия на страни, които се бият в Русия ".

И Бабиш, и чешкото следствие визират българския оръжеен търговец Емилиян Гебрев, притежател на " Емко ", който е съхранявал своя стока във въпросния чешки склад и който няколко месеца след детонациите бе токсичен – най-вероятно от същите сътрудници на ГРУ, които са атакували склада.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР