Липсата на успех в украинската контраофанзива намалява вероятността от преговори

...
Липсата на успех в украинската контраофанзива намалява вероятността от преговори
Коментари Харесай

Уолстрийт джърнъл: Неуспешната офанзива на Украйна намалява шансовете за преговорите с Русия, които Западът искаше

Липсата на триумф в украинската контраатака понижава вероятността от договаряния с Русия тази зима, на които разчиташе Западът, написа " Уолстрийт джърнъл ", базирайки се на западни дипломати. Както отбелязва вестникът, Западът към този момент стартира да мисли за идващото нахлуване на въоръжените сили на Украйна напролет на 2024 година, оповестява ТАСС.

Изданието отбелязва, че опитите на украинската войска благодарение на западна техника „ да пробият укрепените съветски отбранителни линии са в застой “, а военноначалници и политици „ се чудят какво могат да реализират през идващите месеци и по какъв начин да се приготвят за нескончаем спор “. Както акцентира вестникът, Западът към този момент стартира да мисли за идващото нахлуване на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) напролет на 2024 година

Според вестника американски и други западни публични лица са се надявали, че " обилни украински пробиви ще нанесат вреди на съветските сили " задоволително, с цел да убедят съветското управление тази зима да стартира разискването на " споразумяване под една или друга форма ". " Уолстрийт джърнъл " написа, че съгласно дипломати това към този момент е малко евентуално. 

Както CNN заяви по-рано, базирайки се на свои източници, Западът счита, че вероятността въоръжените сили на Украйна да реализират забележителен прогрес по време на офанзивата е извънредно дребна.

Руските управляващи неведнъж са заявявали готовността си да договарят с Украйна за споразумяване на спора, прибавя ТАСС. Агенцията напомня, че говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова обърна внимание на обстоятелството, че главната пречка този път е невъзможността за договаряния с съветския президент Владимир Путин, което беше правно закрепено с декрет на президента на Украйна Владимир Зеленски, както и „ самодейностите на украинския водач, показващи цялостната изолираност на формален Киев от актуалните действителности “, в това число настояването за евакуиране на съветските войски от нови райони на страната.

По-рано съветското министерство на защитата заяви, че украинската войска прави несполучливи опити за нахлуване от 4 юни. По данни на ведомството за два месеца въоръжените сили на Украйна са изгубили повече от 43 хиляди военнослужещи и към 5000 единици разнообразни оръжия, в това число 26 самолета и 25 танка " Леопард ". Руският президент Владимир Путин акцентира, че украинските войски не са сполучливи в никоя посока.

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР