Липсата на строителна дисциплина в периода от преди десет години

...
Липсата на строителна дисциплина в периода от преди десет години
Коментари Харесай

Шишков: Заради липсата на строителна дисциплина в последните 10 години, сметката я плащаме ние

Липсата на строителна дисциплинираност в интервала от преди 10 години обратно докара до загуба на средства и до това, че обществото би трябвало да заплаща пари, които не би следвано да заплаща. Това е главен проблем, тъй като строим некачествено, повторно сме си разрешавали да строим нелегално и трето възлаганията не са тези, които би трябвало да бъдат. Когато страната разпореди неточните задачи, най-после сметката я плащаме ние. Това сподели министърът на районното развиване и благоустройството арх. Иван Шишков в ефира на Българска национална телевизия.

Общо 90 млн. лева европейски средства има риск да бъдат удържани или спрени по Оперативна стратегия „ Околна среда “ 2014-2020 поради открити нередности при 10 ВиК сдружения вследствие на изработен одит на европейските средства. Само в 4 от общо 21 тествани контракта не са открити проблеми, напомни министърът. Нередностите са свързани с метода на възлагане. В търговете е имало избран брой участници, като всички като се изключи един са отстранявани. Проверката демонстрира, че даже и участникът, който е останал, е имал същите нередности както отстранените, изясни районният министър.

С Министерството на околната среда и водите сме положили огромни старания последните 7-8 месеца, защото имаше постепенно развиване на строителството. По всички планове има добър прогрес и програмата ще бъде избавена, като ще можем да получим огромна част от европейските средства, увери арх. Шишков. Обектите, които няма да могат да бъдат приключени в този интервал, ще бъдат фазирани в следващия
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР