Липсата на Лозан Панов лиши от почетна награда подалия оставка

...
Липсата на Лозан Панов лиши от почетна награда подалия оставка
Коментари Харесай

ВСС прие оставката на председателя на Софийския градски съд Калоян Топалов

Липсата на Лозан Панов лиши от почетна премия подалия оставка ръководител на Софийския градски съд Калоян Топалов .
 
На днешното съвещание на съдийската гилдия на Висшия правосъден съвет оставката на Топалов бе призната единомислещо. Не по този начин обаче стояха нещата с предлагането той да бъде награден с почетна премия за добре свършената работа. Гласовете на съвета се разделиха 5:5, а неналичието на ръководителя на Върховния касационен съд Лозан Панов , който си потегли преди гласуването, най-вероятно остави Топалов без златен почетен знак първа степен.
 
Председателят на Софийски градски съд Калоян Топалов е подал оставка

Председателят на Софийския градски съд подаде оставка преди към две седмици. В нея Топалов не уточни съответни претекстове, само че в изявленията пред медии разгласи, че той и екипът му са свършили работата, за която са били определени . Топалов е отпред на съда от 2015 година и подаде оставка три години преди края на мандата си с искане сегашният състав на Висшия правосъден съвет да я гласоподава преди да се разпусне.
 
На днешното съвещание на съдийската гилдия оставката беше призната единомислещо. Според Калин Калпакчиев от Висш съдебен съвет обаче Съветът трябвало да награди Топалов за добре свършената работа, защото Софийски градски съд работил добре в последните две години, макар медийните нападки и непрекъснатите инспекции.
 
Предложението срещна отпор от страна най-много на ръководителя на Върховния административен съд Георги Колев , който съобщи, че Топалов не си е довършил мандата.
 
В последна сметка съветът се раздели 5:5 и не можа да вземе решение. В гласуването не съумя да вземе присъединяване ръководителят на Върховен касационен съд Лозан Панов, който си потегли по-рано и по този начин най-вероятно лиши посочения за собствен доближен Топалов от премията.
 
Освен поста си в Софийския градски съд Калоян Топалов разгласи, че напуща и правосъдната система въобще .   
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР