Липсата на глобално лидерство и единство в борбата с коронавируса

...
Липсата на глобално лидерство и единство в борбата с коронавируса
Коментари Харесай

СЗО: Най-голямата заплаха не е коронавирусът, а липсата на глобално лидерство

 Липсата на световно водачество и единение в битката с ковид е надалеч по-голяма опасност от самата зараза, съобщи в понеделник ръководителят на Световната здравна организация и добави, че политизирането на пандемията е влошило преодоляването й, предава " Монитор ".

" Светът ни се нуждае отчайващо от национално единение и световна взаимност. Политизирането на пандемията изостри още повече тази потребност, " съобщи генералният шеф на СЗО Тедрос Адханом Гебрейесус по време на виртуален здравен конгрес, проведен от Дубай.

“Най-голямата опасност, пред която сме изправени в този момент, не е самият вирус, а неналичието на световна взаимност и световно водачество, " добави той.

Гебрейесус посочи, че някои от интернационалните здравни разпореждания, в подтекста на корованируса, се нуждаят от  " координирано, предвидимо, транспарантно, широкодостъпно и гъвкаво финансиране, “ за да бъдат изпълнени.

Той съобщи още, че всички страни би трябвало да трансфорат универсалното опазване на здравето приоритет, откакто светът е научил по сложния метод, че мощните здравни системи са в " основата на световната здравна сигурност и на общественото и икономическото развиване “.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР