Липсата на достатъчно слънчева светлина през зимата се отразява на

...
Липсата на достатъчно слънчева светлина през зимата се отразява на
Коментари Харесай

Как да подобрим настроението си в зимните дни


Липсата на задоволително слънчева светлина през зимата се отразява на настроението ни. Чувстваме се по-мудни и потиснати, нямаме предпочитание да поддържаме връзка с хора, а минусовите температури още повече ни карат да не си демонстрираме носа на открито. Това минорно въодушевление в композиция със напрежението на работното място не ни се отразява удобно.

Как можем да подобрим настроението си и да бъдем по-бодри през сезона?

Чаша прекрасен чай

За къде сме без чай в студените дни. В някои типове, да вземем за пример зеления чай, има съединението лутеин. Той е натурален антидепресант. Доказано е, че той понижава тревожните признаци при предменструален синдром. Същевременно усилва концентрацията и паметта. Подобни свойства имат и чайовете от мента, маточина, лайка, които се предлагат при стрес и напрежение. Те оказват помощ още за възстановяване на притока на кръв към мозъка и събуждането заран.

За да се освободим от напрежението след дългия работен ден, можем да изпием чаша благоуханен чай преди заспиване. Така ще унесем и доста по-лесно.

Смях

Смехът е най-хубавото лекарство за всеки от нас. Той освен отпуска тялото, покачва имунитета през зимата, само че и подтиква отделянето на повече ендрофини в тялото, а те спомагат за това да сме в по-добро въодушевление. Понякога смехът е инфектиран и хората към нас елементарно могат да ни накарат да се усмихнем. В други случаи някоя хубава комедия, занимателни клипчета

или четенето на вицове също оказват помощ.

Спорт

Обездвижването през зимата си споделя думата. То също играе роля за пораждане на депресивни положения. Известно е, че физическата интензивност може да усъвършенства настроението ни. Много хора споделят, че по време на подготовка изхвърлят отрицателната сила и се усещат по-добре. Това е по този начин тъй като мозъкът освобождава ендорфини, серотонин, допамин и адреналин, които се считат за хормони на щастието. Затова, когато се усещаме унили, би трябвало да създадем малко изпитание и да се раздвижим. Не е нужно да вървим до фитнеса, задоволително е да създадем няколко извършения у дома, да се разходим в снега или просто да повървим пешком по стълбите.

Свързани публикации.. Ваканция и медитация гонят напрежението и напрежението 0 Хормони на щастието – по какъв начин да ги увеличим? 0 Цветна терапия облекчава напрежението 0
Грижа за тялото

Понякога една топла и отпускаща вана, масаж, подхранваща маска за лице или ексфолиране на кожата, може да ни освежи. Използването на разнообразни етерични масла – при ароматерапия или масаж, също усъвършенстват настроението.

Медитация

Тя усъвършенства физическото и прочувственото положение на тялото, носи естетика. Тя развива чувството за задоволеност и успокоение. Медитацията ни кара да виждаме околния свят по друг метод, да забравим мрачните мисли и се усещаме по-полезни в обществото. В интернет има доста релаксираща музика, на която можем да пробваме да медитираме. Можем и да посещаваме профилирани курсове, посредством които ще се научим по какъв начин да отработваме напрежението и понижим тревогата.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР