Липса на кворум проваля извънредната сесия на пловдивския Общински съвет,

...
Липса на кворум проваля извънредната сесия на пловдивския Общински съвет,
Коментари Харесай

Липса на кворум проваля извънредната сесия на ОбС за Панаира, липсват ГЕРБ и местното БСП

Липса на кворум проваля изключителната сесия на пловдивския Общински съвет, която беше свикана поради собствеността на предприемача Георги Гергов в комерсиалното сдружение „ Пълдин Туринвест “, стопанисващо Панаира. В залата на локалния парламент липсват съветниците от ГЕРБ и локалното Българска социалистическа партия.

Заседанието бе планувано по искане на 20 общински съветници от разнообразни политически сили. Те желаеха то да се организира на 5 януари, тъкмо поради заплахата от липса на кворум в първия работен ден от новата година, само че с решение на ръководителя на Общинския съвет сесията бе планувана за през днешния ден.

Извънредното съвещание стартира с следващ митинг с искане да бъде предпазен ползата на Пловдив във връзка със собствеността на Панаира.

Хората още веднъж показаха несъгласието си с решението на локалния парламент от 19 декември, на което с гласовете на ГЕРБ, наместното Българска социалистическа партия, на двама съветници от ЗС “Александър Стамболийски ” и двама самостоятелни - от Движение за права и свободи и НФСБ, Общинският съвет на Пловдив одобри апорта на варненските акции на Панаира в „ Пълдин Туринвест “.

Ако това решение не бъде променено от съветниците на Пловдив посредством блокиращата квота на общината, предприемачът Георги Гергов ще придобие над 79% от капитала на сдружението и по този начин ще стане мажоритарен притежател на Международното пловдивско ревю. Участието на Община Пловдив пък в качеството й на акционер ще се понижи от 25 % на 22.9 %.

Съветниците от „ Демократична България “, дали своят вот срещу решението, както и протестиращите пловдивчани, предизвестиха, че по този начин Панаира и прилежащите му площи от 350 дка ще преминат в частни ръце и заплахата един от знаците на Пловдив да се трансформира в идващото бетонно гето, е повече от действителна.

На изключителното съвещание на Общинския съвет участваха и водачите на „ Демократична България “ - Христо Иванов и Ивайло Мирчев. Иванов съобщи, че ще търси политическа отговорност от водача на ГЕРБ Бойко Борисов за държанието на съветниците от партията му в Пловдив и го дефинира като „ позорно “.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР