Лихвените проценти по ипотечните кредити в САЩ се повишиха още

...
Лихвените проценти по ипотечните кредити в САЩ се повишиха още
Коментари Харесай

Лихвите по ипотечните кредити се покачват до 7,49%, вредийки на продажбите на жилища

Лихвените проценти по ипотечните заеми в Съединени американски щати се покачиха още повече тази седмица, достигайки 7,49% и изтласквайки собствеността върху жилища още повече отвън обсега на бъдещите купувачи на жилища.

Това е нарастване от 7,31% миналата седмица, съгласно данни на Freddie Mac, оповестени в четвъртък. Преди година 30-годишният закрепен лихвен % беше 6,66%.

„ Няколко фактора, в това число измененията в инфлацията, пазара на труда и несигурността към идващия ход на Федералния запас, способстват за най-високите лихви по ипотечните заеми от едно потомство “, сподели Сам Кхатър, основен икономист на Freddie Mac. „ Не е изненадващо, че това понижава търсенето на купувачите на жилища. “

Ипотечните лихви скочиха по време на историческата акция на Федералния запас за ограничение на инфлацията. Централната банка уточни, че може да поддържа лихвите по-високи за по-дълго време заради упоритата инфлация. Това увеличи доходността на 10-годишните държавни облигации, основен индикатор за лихвите по ипотечните заеми.

Добавените разноски за финансиране на ипотека, дружно с покачващите се цени на жилищата заради исторически ниския инвентар от жилища за продажба, изпратиха достъпността на жилищата до най-ниското равнище от няколко десетилетия. Резултатът е ритъм на продажби на жилища, който е с повече от 20% зад предходната година към този миг на годината, съгласно Националната асоциация на брокерите на недвижими парцели.

Средната рента по ипотека се основава на молби за ипотека, които Freddie Mac получава от хиляди кредитори в цялата страна. Проучването включва единствено кредитополучатели, които дават 20% понижение и имат отличен заем.

Тази история се развива и ще бъде обновена.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР