Лифтовете до Черни връх вече ще работят и през лятото.

...
Лифтовете до Черни връх вече ще работят и през лятото.
Коментари Харесай

Витошките лифтове Лале 1 и 2 започнаха работа

Лифтовете до Черни връх към този момент ще работят и през лятото. От през вчерашния ден софиянци могат да употребяват откритите лифтове Лале 1 и 2. Така, с цел да се качите до Черни връх ще би трябвало да ходите единствено към 30-40 минути. Както и до момента, ще работи и Симеоновският въжен превоз.

София

Все повече хора посещават Витоша през лятото, а искащите да покорят Черни връх през почините дни са хиляди. Затова притежателите на оборудванията взеха решение да възобновят към този момент позабравевната традиция - Лалето да работи и през лятото.

До в този момент туристите през лятото на Витоша можеха да употребяват Драгалевския въжен превоз, по-известен като Бай Кръстьо, и да се качат в подножието на Голи връх. Сега с Лале 2 те ще могат да стигнат съвсем до Черни връх.
Радослв Реев, началник техничеки уреди " Витоша ски ": Колегите от лифтовото стопанство поставиха изключителни старания, с цел да приспособят рампите на тези лифтове да са годни и за пешеходци, защото знаете тези лифтове през годината главно са употребявани за ски - туризъм.  Може ли да се основават бъдещи първенци по ски спортове без подобаващи условия? Може ли да се основават бъдещи първенци по ски спортове без подобаващи условия?
Условията за ски учебните заведения на Витоша би трябвало незабавно да се подобрят. За това молят от сдружението на Витошките ски и сноуборд учебни заведения. На ден в плани...

А апелът към туристите е да съхраняват всички боклуци в раницата си и да съблюдават разпоредбите за сигурност на лифта. Той ще се движи на ниската скорост, което ще разреши и на по -възрастни хора и деца също да го употребяват. За тези, които желаят да употребяват Симеоновския въжен превоз и Лалето, ще има комбинирани билети, понижения ще има и за фамилии.
Радослв Реев, началник техничеки уреди " Витоша ски ": Вярваме, че ще разработим тези два лифта и хората ще оценят преимуществата на отдиха в планината пред огромния град и парковете.
Лифтовете ще работят единствено в събота, неделя и в празничните дни. И не забравяйте - последното слизане от горната станция на Симеоновкия въжен превоз е в 17:30 ч.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР