Лидл България бе отличена на Шестите годишни награди за доброволчество

...
Лидл България бе отличена на Шестите годишни награди за доброволчество
Коментари Харесай

Лидл България с отличие на годишните награди за доброволчество заради подкрепата си за украинските граждани в страната

Лидл България бе отличена на Шестите годишни награди за доброволчество на TimeHeroes – ГЕРОИТЕ!, в категорията „ Компании в поддръжка на бягащите от войната “.

Поводът за полученото самопризнание е финансовата поддръжка в размер на 50 000 евро, която Лидл България оказа на Националната асоциация на доброволците в страната през миналата година. Средствата бяха употребявани за основаването и активността на Националния контактен център с доброволци и единния портал Ukraine.gov.bg в помощ на хората, наранени от войната. Общо 60 украински студенти се включват като доброволци в построяването на центъра и оказват помощ на бягащите от войната украински жители. И до през днешния ден той продължава да бъде формален канал за връзка сред идващите в страната бежанци и държавните органи.

Освен Националната асоциация на доброволците през 2022 година Лидл България подкрепя финансово още осем организации в страната, които работиха непосредствено с украинските бежанци в България. Средствата бяха употребявани както за директна филантропична помощ, по този начин и за поддръжка на организациите в тяхната ежедневна работа и в дейностите им за обезпечаване на правна, психическа помощ и други експертни услуги.

Компанията поддържа хората от Украйна и в още една посока – като дава опция за работа на всички украински жители, получили краткотраен статут на протекция у нас. Веригата има отворени позиции за тях в част от своите магазини и логистичния си център в с. Равно поле, София, като обезпечава административна поддръжка за споразумяване на документи, курс по български език, средства за наем за шест месеца и заплащане и пакет придобивки като на всички свои чиновници. Заради приноса си към интеграцията, наемането и подпомагането на украински жители веригата бе отличена като виновен шеф на бежанци и мигранти от Асоциацията за развиване на София, Каритас София, Върховен Комисариат за Бежанците на Организация на обединените нации и Фондация „ За положителното ".

Многократно Лидл България декларира своята социална отговорност и поддръжка при разнообразни сериозни обстановки както на национално равнище, по този начин и в международен проект, като част от интернационалната Шварц група. Миналата година Лидл България подкрепя потърпевшите от наводненията в региона на Карлово, като изпрати два камиона с артикули от първа нужда. Веднага след началото на войната през 2022 година Шварц групата подари артикули на стойност 10 милиона евро в помощ на хората на Украйна, а при започване на тази година подари един милион евро незабавна помощ за потърпевшите от земетресението в Турция и Сирия.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР