Лидерската среща на върха ЕС - Западни Балкани в София

...
Лидерската среща на върха ЕС - Западни Балкани в София
Коментари Харесай

Огнян Златев: Срещата на върха ЕС - Западни Балкани в София беше много успешна

" Лидерската среща на върха Европейски Съюз - Западни Балкани в София беше доста сполучлива ", съобщи пред Българска национална телевизия ръководителят на Представителството на Европейската комисия в България Огнян Златев.

По думите му, срещата беше едно извънредно положително показване на България като страна, която ръководи Съвета на Европейски Съюз.

" Това го споделиха всички водачи, с които имах опцията и в персонален диалог да придобия усещания. Думите на основния секретар на Европейска комисия бяха тъкмо тези: България има защо да се гордее ", разяснява той.

" Факт е, че по самодейност на Българското председателство тази намира се организира след повече от 15 години. Нека не забравяме, че след 15 години застой имаме още веднъж подтик по тематиката. Факт е, че Софийската декларация е подкрепена от всички 28 страни-членки на Европейски Съюз. Факт е, че за първи път с изключение на политическите сигнали и политическата декларация към нея има анекс, в който се приказва за напълно съответни планове и напълно съответни числа и суми, за които Европейска комисия е подготвена да подкрепи нашите съседи в техните старания.

Това, което ние им споделяме е, че Европейска комисия продължава да чака вас да приключите с промените си, ние сме подготвени да ви помогнем да ги осъществите колкото се може по-бързо, в това число има заделени финансови средства, само че по този начин или другояче топката е в тях, а не в нас ", приключи той./faktor.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР