Лидерката в световната ранглиста Гарбинье Мугуруса спечели първия си мач

...
Лидерката в световната ранглиста Гарбинье Мугуруса спечели първия си мач
Коментари Харесай

Мугуруса не даде сет на украинка

Лидерката в международната класация Гарбинье Мугуруса завоюва първия си мач на огромния шампионат от категорията Premium 5 в Ухан (Китай). В мач от втория кръг испанката надигра с 6:4, 6:4 украинката Леся Цуренко. В идната фаза Мугуруса ще има за съперничка полската квалификантка Магда Линет, която даде единствено три гейма на чехкинята Катерина Синякова - 6:1, 6:2. Така шампионката от " Уимбълдън " направи нова крачка към запазването на първото място в класацията на WТА, за което би трябвало да доближи до полуфиналите.



Мугуруса сподели известни съмнения през днешния ден, като взе и медицински таймаут в първия сет поради проблeм с лявото бедро. Испанката съумя да осъществя пробив още в първия гейм в дуела и малко по-късно поведе с 4:0. Украинката обаче направи серия от три следващи гейма и при 4:3 шампионката на “Уимбълдън” изиска услугите на физиотерапевт. Веднага след паузата Мугуруса измъкна сложен сервис-гейм, в който съперничката й имаше брейкпойнт за 4:4, само че Мугуруса съумя да се пребори за 5:3. Цуренко взе идващия гейм, само че Мугуруса с лекост затвори първия сет благодарение на своя сервис по-късно.



Във втората част Мугуруса поведе с 3:1, а по-късно задържа задатъка си от един пробив, като имаше мачбол още в деветия гейм при сервис на Цуренко. Украинката се пребори за 4:5, а след това имаше и брейкпойнт за 5:5, само че Мугуруса го заличи и с общо третия си мачбол постави точка на разногласието.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР