Лидерите на всички политически групи в Европейския парламент се споразумяха

...
Лидерите на всички политически групи в Европейския парламент се споразумяха
Коментари Харесай

Скандалът се разгаря: Обиски в европарламента, пъдят Ева Кай...

Лидерите на всички политически групи в Европейския парламент се споразумяха да отстранят от служба заместник-председателката на институцията Ева Кайли, която бе задържана в границите на следствие за корупция, съобщи ДПА.

Скандалът за подкупи и корупция в европарламента, обвързван с името на зам.-председателката Ева Кайли от Гърция, трещи с цялостна мощ. Белгийски следователи претърсиха офиси на Европейския парламент в границите на следствието, в което гъркинята бе задържана.

Федералната прокуратура на Белгия съобщи, че задачата на претърсването на пространствата в Брюксел е била да се изземат компютърни данни от 10 чиновници на Народното събрание.

Последното претършуване е двадесетото от петък насам, което се прави в Белгия по отношение на хипотетични подкупи от страна на домакина на Световното състезание по футбол Катар, с цел да усъвършенства имиджа си в Народното събрание.

Заместник-председателят на Европейския парламент Ева Кайли е измежду четиримата обвинени, които белгийските прокурори арестуваха и упрекнаха в корупция.

Белгийските прокурори оповестиха, че по време на обиските в дома на един от обвинените са открити 600 000 евро, в жилището на евродепутат - 150 000 евро, а в куфар в хотелска стая - няколкостотин хиляди евро.

Гръцкият социалист Кайли и другите обвинени, на които са повдигнати обвинявания, ще се явят в сряда в досъдебната палата в Брюксел, оповестиха от прокуратурата.

Членовете на Европейския парламент нормално се употребяват с имунитет, само че в този случай той не работи, защото обвиненият е заловен в крачка.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР