Лидерите на страните от ЕС бързо одобриха първия набор от

...
Лидерите на страните от ЕС бързо одобриха първия набор от
Коментари Харесай

Макрон: Обсъждат се всички варианти за нови санкции срещу Русия


Лидерите на страните от Европейски Съюз бързо утвърдиха първия набор от наказания против Русия след нахлуването ѝ в Русия и са подготвени да наложат още, в случай че е належащо. Това съобщи през днешния ден в края на двудневната среща на върха на Европейски Съюз във Версай френският президент Еманюел Макрон  Еманюел Макрон Еманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 година в град Амиен. Той е най-младият президент на, чиято страна е ротационен ръководител на блока, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 2331
" Готови сме да приемем нови наказания, всички разновидности са на масата ", сподели Макрон. Той посочи, че водачите на страните членки са изпратили ясно обръщение към Украйна, че " пътят за нашата Европа е отворен за нея ". Макрон добави, че Европейски Съюз ще помогне на украинците да възстановят разрушеното от съветската войска през войната.

Канцлерът на Германия Олаф Шолц съобщи във Версай, че чака Европейски Съюз да одобри предлагането за удвояване на военната помощ за Украйна. " Смятам, че никой не си мисли, че той (първият посланик на Европейски Съюз Жосеп Борел) бърка, когато споделя, че Европейският съюз би трябвало да се ангажира в допълнение по този въпрос ", сподели Шолц пред кореспонденти.

В отговор на въпрос дали е била призната концепцията на Борел към предопределените към този момент за Украйна 500 милиона евро да се прибавят още толкоз канцлерът сподели: " Сумата е на масата ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР