Лидерите на седем страни от НАТО обещаха да подкрепят приемането

...
Лидерите на седем страни от НАТО обещаха да подкрепят приемането
Коментари Харесай

Полският премиер на срещата на НАТО: Кой ще ни вярва, ако Украйна падне -

Лидерите на седем страни от НАТО дадоха обещание да поддържат приемането на Швеция и Финландия в алианса и да дават повече тежко въоръжение на Украйна, съобщи Асошиейтед прес.

Те обявиха поддръжката си след неофициална среща в формалната резиденция на нидерландския министър председател Марк Рюте в Хага, която беше взаимно проведена от Рюте и неговата колежка от Дания Мете Фредериксен. Другите водачи на срещата бяха президентът на Румъния и министър председателите на Белгия, Полша, Португалия и Латвия.

" Моето обръщение във връзка с участието на Швеция и Финландия е, че мощно го поздравявам ", сподели генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг, който взе участие в срещата. " Това е историческо решение. То ще ги укрепи, то ще укрепи и нас ", добави той.

Но Столтенберг сподели и че алиансът би трябвало да одобри насериозно опасенията на турския президент Реджеп Тайип Ердоган, който съобщи, че няма да допусне приемането на двете страни в НАТО, до момента в който те не трансформират политиките за поддръжка на кюрдските бойци, които Анкара счита за терористи.

" Няма съдружник в НАТО, който да е потърпевш повече от терористични офанзиви от Турция ", съобщи Столтенберг.

Междувременно полският министър председател Матеуш Моравецки разкритикува досегашната поддръжка за Украйна, която още веднъж и още веднъж приканва да ѝ бъде изпратено повече и по-тежко въоръжение.

" Не сме създали задоволително, с цел да защитим Украйна, да подкрепим украинския народ, да защитим тяхната независимост и суверенитет. И ето за какво ви приканвам, апелирам ви да извършите доста повече за доставките на оръжия и артилерия на Украйна ", сподели Моравецки. " Къде ще е доверието в нас, в случай че Украйна падне? Можем ли да си представим, че Украйна ще падне и ние ще се върнем назад към всичко по остаряло му? Надявам се, че не можем ", добави той.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР