Лидерите на САЩ и Европейския съюз обявиха "тотално единство" по

...
Лидерите на САЩ и Европейския съюз обявиха "тотално единство" по
Коментари Харесай

Западните лидери декларираха тотално единство по отношение на руската заплаха в Украйна

Лидерите на Съединени американски щати и Европейския съюз оповестиха "тотално единение " във връзка с съветската опасност в Украйна. Късно в понеделник те организираха 80-минутна видеосреща, на която разискаха дейностите на Москва и опциите за единна реакция.

По-рано НАТО заяви, че ще изпрати спомагателни в Източна Европа, в това число и в България. Целта е да бъдат подсилени отбранителните сили в района на фона на скупчването на съветски бойци по границата с Украйна.

"Имах една доста, доста, доста добра среща - тотално единение с всички европeйски водачи ", сподели след края на видеосрещата американският президент Джо Байдън . В нея участваха още водачите на Италия, Полша, Франция, Германия, Европейската комисия, Европейския съвет и НАТО.

Подобно изказване популяризира и английският министър-председател Борис Джонсън .

"Лидерите се съгласиха, че при положение на следващо съветско навлизане в Украйна съдружниците би трябвало да подхващат бързи ответни реакции, в това число невиждан пакет от наказания ", се показва в изказването от офиса на Джонсън.

Оттам споделиха още, че водачите са се обединили към "важността на интернационалното единение на фона на възходящата съветска неприязън ".

Кремъл отхвърля да има желание да атакува Украйна и упреква Съединени американски щати и техните съдружници в провокация. В понеделник представителят на Кремъл Дмитрий Песков сподели, че Съединени американски щати и НАТО се пробват да ескалират напрежението посредством "информационна нервност " и "конкретни дейности ". По думите му рискът украинските сили да атакуван про-руските сепаратисти в Украйна е "много висок ".

По-рано Русия сложи и съответни условия за понижаване на напрежението, измежду които и от страните, които не са били в Алианса до 1997 година, както и гаранции за прекъсване на разширението на изток.

това искане на Русия. го отхвърли, а генералният секретар Йенс Столтенберг подсети на Москва, че няма право на несъгласие.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР