Лидерите на Германската социалдемократическа партия, Алианс 90/Зелени и Свободната демократическа

...
Лидерите на Германската социалдемократическа партия, Алианс 90/Зелени и Свободната демократическа
Коментари Харесай

Три партии подписаха споразумение за коалиционно правителство в Германия

Лидерите на Германската социалдемократическа партия, Алианс 90/Зелени и Свободната демократическа партия подписаха съдружен контракт, по който се работи от месеци, съобщи Асошиейтед прес. Това става един ден преди Олаф Шолц да поеме канцлерския пост от дългогодишната ръководителка на държавното управление Ангела Меркел.

Новото държавно управление би трябвало да постави клетва на 8 декември, а членовете на кабинета на Ангела Меркел, които към момента са настоящи, ще се отдръпват. С това завършва процесът на сформиране на ново държавно управление. Самата Меркел нееднократно е заявявала, че тогава ще се отдръпна от огромната политика.

Аналена Бербок, изтъкнат критик на Русия, ще бъде външен министър, а Роберт Хабек ще бъде началник на Министерството на климата и икономическите въпроси и вицеканцлер. Министерството на финансите ще бъде поверено на водача на либералите Кристиан Линднер, а Министерството на защитата - на представителката на социалдемократите Кристин Ламбрехт.

Коалиционното съглашение слага основите на предстоящ кабинет за най-малко четири години. Документът е контрактуван на 24 ноември, след което всички членове на трите партии можеха да гласоподават за утвърждението му и едвам в този момент той е подписан.

Договорът разказва разнообразни аспекти на енергийната, обществената, външната и икономическата политика. Всички разпореждания са в детайли разказани на 177 страници. По-специално новата коалиция на Федерална Република Германия се надява на по-нататъшни стратегически договаряния сред Русия и Съединени американски щати по въпросите на разоръжаването и контрола на въоръженията и счита, че Китай също би трябвало да взе участие в тях. Нейната цел е свят без нуклеарни оръжия. Посочва се още, че трансатлантическият алианс е централен дирек и че НАТО е неразделна част от немската сигурност.

Новата коалиция на Федерална Република Германия се ангажира с бързото привършване на договарянията с Иран по нуклеарната му стратегия, като упорства Техеран да се върне към цялостно съблюдаване на отговорностите си по Съвместния изчерпателен проект за деяние по отношение на нуклеарното съглашение, в това число към Международната организация за атомна сила. Бъдещият немски кабинет се опълчва на отварянето на нови глави в договарянията за присъединение на Турция към Европейски Съюз поради положението на правата на индивида. Новото държавно управление в Берлин има намерение да се застъпи за удължение на глобите против Беларус, в случай че Минск не промени политиката си.

Управляващата коалиция в Германия признава, че Русия е значим интернационален състезател и е подготвена за градивен разговор с Москва. В същото време трите партии подлагат на критика хипотетичните ограничавания на демократичните свободи в Руската федерация и декларират, че ще усилят поддръжката си за съветското гражданско общество.

Коалицията има намерение да направи допустимо безвизовото пътешестване на младежите от Русия до Германия. В текста на съглашението се показва още, че пътят към спокойно разрешаване на спора в Източна Украйна и анулацията на глобите против Русия зависят от цялостното осъществяване на споразуменията от Минск. Коалицията предизвести Москва за „ опитите за дестабилизиране на Украйна “ и насилието в Донбас.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР