Лидерите на Европейския съюз изложиха на показ различията си по

...
Лидерите на Европейския съюз изложиха на показ различията си по
Коментари Харесай

Руският газ и нефт продължава да разделя ЕС

Лидерите на Европейския съюз изложиха на показ разликите си по въпроса дали да спрат да купуват петрол и газ от Русия, откакто демонстрираха трансатлантическо единение в поредност от срещи на върха с Джо Байдън и след пламенния апел на украинския президент Володимир Зеленски за повече военна помощ за отбрана на страната му, обобщава в. " Гардиън ".

На третата среща на върха в един забързан дипломатически ден, който стартира с изключителна среща на водачите на НАТО, последвана от срещата на Г-7, водачите на Европейски Съюз се срещнаха с президента на Съединени американски щати, с цел да обсъдят войната на Русия против Украйна.
 Байдън: НАТО ще отговори, в случай че Русия употребява химическо оръжие в Украйна
Байдън: НАТО ще отговори, в случай че Русия употребява химическо оръжие в Украйна

Има намек и за среща със Зеленски, " уповавам се, че ще мога да видя З... допускам, че не би трябвало да споделям къде отивам "

" Единственото най-важно нещо, което трябваше да създадем на Запад, е да бъдем единни ", съобщи Джо Байдън, пристигайки на срещата на върха на Европейски Съюз, която е първата, на която президент на Съединени американски щати участва на съвещание на Европейския съвет.

Байдън съобщи, че съветският президент Владимир Путин се е опитвал да разбие НАТО " през цялото време " и единството ще бъде от решаващо значение за прекъсването му. " Това е най-важното нещо, с цел да спрем този човек , който съгласно нас към този момент е направил военни закононарушения ", сподели президентът на Съединени американски щати.

Лидерите на Европейски Съюз трябваше да изслушат видеообръщение от Володимир Зеленски, четири седмици след експлоадирането на войната, когато той им сподели в конферентен диалог, че може да не го видят повече жив.
 Зеленски към този момент не желае зона без полети и участие в НАТО
Зеленски към този момент не желае зона без полети и участие в НАТО

Съединени американски щати желаят да дадат на Киев противокорабни ракети

Заседанието на Европейския съвет беше натоварено със символика, само че формалните лица потушиха диалозите за по-нататъшни наказания. Полша и Прибалтийските страни бяха водещи в настояването за по-строги ограничения против Русия, в това число възбрана за влизане на съветски кораби и пътни транспортни средства в Европейски Съюз.

Министър-председателят на Полша Матеуш Моравецки съобщи, че Европейски Съюз би трябвало да " смаже " Русия със наказания поради войната, която съгласно него се е трансформирала в " кръвопролитие ". Позовавайки се на Съветския съюз, той съобщи, че Русия се пробва " да възвърне " империята на злото " ".

Министър-председателят на Латвия, Артурс Кришянис Кариниш, съобщи, че енергийните наказания са " сериозна опция ", която Европейски Съюз би трябвало да прегледа, като стартира с петрола и въглищата.
 Англия удря със наказания още 65 съветски банки и олигарси
Англия удря със наказания още 65 съветски банки и олигарси

Лондон ускорява натиска върху съветската стопанска система

" Незабавните енергийни наказания са метод да спрем притока на пари в хазната на Путин ", сподели той. " Всеки ден, в който отлагаме санкционирането на съветската стопанска система, Русия резервира опцията да зарежда военната си машина . "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР