Лидерите на ЕС днес се споразумяха да започнат преговори за

...
Лидерите на ЕС днес се споразумяха да започнат преговори за
Коментари Харесай

Евросъюзът започва преговори за присъединяване на Украйна и Молдова

Лидерите на Европейски Съюз през днешния ден се споразумяха да стартират договаряния за участие с Украйна - нещо, което унгарският министър-председател Виктор Орбан от седмици се заричаше да блокира, осведоми Ройтерс.

 

Няма неотложен коментар от страна на Унгария, откакто председателстващи на срещата на върха, ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел съобщи: " Европейският съвет реши да стартира договаряния за присъединение с Украйна и Молдова ".

 

По-нататък Мишел означи, че срещата на върха е предоставила статут на претендент за участие в Европейски Съюз на Грузия и също по този начин ще даде ход на кандидатурата за участие в Европейски Съюз на още една страна, която се надява на това - Босна - откакто тя реализира " нужната степен на сходство " с критериите.

 

" Това е победа за Украйна. Това е победа за цяла Европа. Победа, която стимулира, въодушевява и укрепва ", разяснява украинският държавен глава Володимир Зеленски.

 

По-рано денем, когато 27-те водачи на Европейски Съюз се събраха за последната си среща на върха за годината, Орбан изрази решителност, че Европейски Съюз не би трябвало да започва договаряния за участие с Украйна.

 

Орбан беше единственият съперник на решението на срещата на върха, която се състоя в сериозен миг за Киев във войната му против съветската инвазия.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР