Лидерите на 7-те най-развити държави от Г-7 не успяха да

...
Лидерите на 7-те най-развити държави от Г-7 не успяха да
Коментари Харесай

Тръмп: Ние сме касичката, която ограбват. Това свършва

Лидерите на 7-те най-развити страни от Г-7 не съумяха да изгладят разликите в комерсиалния спор със Съединени американски щати, който ги докара до ръба на комерсиална война, а американският президент си потегли по-рано от срещата, с цел да замине за Сингапур, където следва срещата му със севернокорейския водач Ким Чен-ун, съобщи AFP.

Американският президент предизвести останалите водачи, че "измамата е разкрита “ във връзка с комерсиалните практики на техните страни към Съединени американски щати. Доналд Тръмп разгласи, че е постигнал забележителен напредък, успявайки да убеди водачите на другите страни, че търговията сред тях и Съединени американски щати би трябвало да бъде по-балансирана.

"Предполагам, че те ще се върнат към белите дъски и ще ревизират нещата още веднъж “, сподели Тръмп, визирайки проектите на другите страни да вкарат реципрочни търговски мита против Съединени американски щати, които могат да ги лишат от достъпа до американския пазар.

На срещата американският президент предложи страните от Г-7 да открият правила за свободна търговия по сред си без мита и бариери.

Утопичната концепция на Доналд Тръмп бе призната със песимизъм от останалите участници в срещата, а почитан европейски представител сподели, че това би било скок към един изцяло нов свят.

Френският президент Макрон да вземем за пример уточни, че Франция има отворени граници с Англия и Германия според европейското законодателство и има търговски недостиг и с двете страни – надалеч от визията на Доналд Тръмп за уравновесена реципрочна търговия.

На потегляне американският президент предизвести:
"Ние се обръщаме към всички страни “, говорейки за огромните съществуващи търговски бариери и мита пред американския експорт по света. "Това ще спре. Или ние ще спрем да търгуваме с тях. И това ще е доста печеливш отговор, в случай че го създадем “.

"Ако те отговорят с реципрочни ограничения, ще сгрешат “, предизвести той, като подсети, че Съединени американски щати имат доста по-малко какво да губят от техните сътрудници, в случай че международната търговия се затрудни. „ Ние ще спечелим тази война хиляда пъти “, закани се президентът.

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп напусна срещата на водачите на страните от Г7 в събота със мощно предизвестие към някои от най-близките съдружници на Вашингтон: намалете комерсиалните бариери или се изправете пред следствията, заключи американският вестник The Hill.

Докато се приготвяше да отпътува по-рано от срещата на Г7 в Шарлевоа, Канада, с цел да замине за Сингапур за идната среща със севернокорейския водач Ким Чен-ун, Тръмп показа ултиматум към задграничните водачи, настоявайки техните страни да понижат комерсиалните си бариери със Съединени американски щати или да се изправят пред риска да изгубят достъп до пазара на най-голямата стопанска система в света.

"Те нямат избор. Ще бъда почтен с вас, те нямат избор “, съобщи в типичния си жанр Тръмп пред кореспонденти по време на конференция, добавяйки че компании и работни места са напуснали Съединени американски щати, с цел да избягат от комерсиалните бариери наложени извън. "Ще изправим тази обстановка. А в случай че не се поправи, тогава няма да се занимаваме с тези страни “.

"Ние сме банковата касичка, която всички ограбват. Това завършва “, добави Тръмп.

Той също предизвести страните опитващи се да отвърнат на митата за стомана и алуминий, добавяйки че ще продължи да преследва сходни търговски ограничения, до момента в който другите страни правят отстъпка и се съгласят на „ обективни “ търговски покупко-продажби със Съединени американски щати.

"Европейският съюз е жесток към Съединени американски щати. И те схващат това. Те го знаят. Когато им го споделям, те ми се усмихват”, съобщи Тръмп.

"Те не могат да повярват, че им се размина. Канада не може да повярва, че ѝ се размина. Мексико – имаме търговски недостиг от 100 милиарда с Мексико и това не включва всичките опиати, които влизат от там “, продължи той.

Запитан за положението на връзките на Съединени американски щати с останалите членки на Г7, Тръмп настоя че те не са били по-добри. "Нивото на връзките e 10 (по десетобалната система). Ангела, Еманюел, Джъстин. Бих споделил, че връзките ни са 10 “, съобщи той.

Лидерите на страните от Г7 ще подчертават върху смисъла на обрисувана от правила търговия, само че все пак ще продължи да има разлики сред Европа и Съединени американски щати по въпроса, съобщи канцлерът на Германия Ангела Меркел в събота, предава Reuters.

"За нас беше значимо, че имаме ангажимент към търговски ред основан върху правила и че продължаваме да се борим против протекционизма, както и че желаем да реформираме Световната комерсиална организация “, съобщи Меркел пред кореспонденти, след диалозите сред водачите от Г7 в Квебек.

Тя добави, че има необятно единодушие измежду водачите, че митата и други търговски бариери би трябвало да бъдат лимитирани. "Това са взаимно споделени правила, макар че клопките се намират в детайлите “, съобщи тя.

"Доналд Тръмп на международната сцена, ден 1: Идва късно, напуща рано, обиди домакина, отчужди съдружниците ", по този начин огромният американски тв канал NBC заключи сериозно изявата на президента в Канада, макар бомбастичните му изказвания пред медиите.

Тръмп се отдръпва от общото официално съобщение на Г-7

Доналд Тръмп се отдръпва от общото официално съобщение на Г-7, написа английският вестник The independent. Американският президент написа в обществената мрежа „ Туитър “ следното яростно известие:

"Въз основа на подправените изказвания на Джъстин по време на неговата конференция и обстоятелството, че Канада постанова големи цени на американските ни фермери, служащи и компании, съм инструктирал американските ни представители да не поддържат официалното съобщение ". Страните – участнички след срещата на върха на Г-7 в Канада издадоха взаимно изказване, обещавайки да се борят против протекционизма и да следват откритите търговски правила, макар ясните разлики сред Съединени американски щати и техните сътрудници от останалите страни. Съвместното изказване на водачите на Съединени американски щати, Франция, Германия, Англия, Япония, Италия и Канада идва, откакто американският президент Доналд Тръмп отхвърли да отдръпна решението си да наложи мита върху артикули, в това число импорт на стомана и алуминий като част от своята по този начин наречената тактика „ Америка първо “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР