Лидерът на Възраждане“ е един от политическите лидери, който се

...
Лидерът на Възраждане“ е един от политическите лидери, който се
Коментари Харесай

Костадинов: Ако РЗИ ми наложи карантина, ще я спазя, но правилата са глупави

Лидерът на „ Възраждане “ е един от политическите водачи, който се оказа контактен след КСНС
„ Днес сутринта разбрах за позитивния тест за COVID-19 на ръководителя на Народно събрание Никола Минчев. Направих си тест и той е негативен. Разбира се това е тест, който е закупен от аптеката. Планирам малко по-късно да си направя проучване и в лаборатория”. Това съобщи пред Нова ТВ водачът на „ Възраждане” Костадин Костадинов, който дружно с Минчев участва на съвещанието на Консултативния съвет за национална сигурност при президента в понеделник.

Той съобщи, че не схваща за какво би трябвало да бъдат карантинирани и останалите участници в съвещанието.

„ Не виждам съображение за карантиниране. Доколкото знам всички са имунизирани. Самият президент преди няколко дни си постави трета доза от имунизацията. Самият Минчев беше извънредно правилен – от самото начало беше с маска”, акцентира Костадинов като посочи, че самият той не е бил с маска по време на диалозите.

По думите на водача на „ Възраждане”, в случай че РЗИ му наложи 10-дневна карантина, той ще бъде заставен да я съблюдава. „ Такива са разпоредбите и такива са законите, които са глупави. Но не разбирам на каква основа ще ми наложат карантина, при изискване, че тестванията демонстрират, че съм здрав”.

„ За следващ път споделям, че ние от „ Възраждане” неведнъж сме заявявали, че имунизацията би трябвало да е непринуден развой и тя не би трябвало да води нито до права, нито до отговорности. Както аз не желая на мен някой да ми споделя дали да се имунизирам, по този начин и аз не споделям на хората към мене да не се имунизират. Моето персонално мнение е, че в никакъв случай не бих се ваксинирал, не виждам и причина да го върша. Но в случай че някой различен към мен реши да го направи – не виждам причина да го спра”. С тези думи Костадинов разяснява информацията, че четирима от депутатите от парламентарната му група са с сложени ваксини против COVID-19.

„ Аз не съм лидер на фракция и не съм гуру. Мнението ми за имунизациите е основано на това, което съм чел – на многочислени научни проучвания. Всеки един естествен и рационален човек може да вземе осведомено решение самичък за себе си”, съобщи Костадинов.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР