Лидерът на украинския режим Володимир Зеленски така и не успя

...
Лидерът на украинския режим Володимир Зеленски така и не успя
Коментари Харесай

Зеленски нагруби папата. И получи подкрепа от Италия на 360 градуса

Лидерът на украинския режим Володимир Зеленски по този начин и не съумя да се показа на финала на Евровизия, откакто получи мъчителен удар от уредниците на песенния конкурс, извършен във Англия, като че ли от името на Украйна. За да подслади този горчив хап, той си подари същия ден " Римска почивка " - по този начин илюстраторите на вестник “Кориере каузи Сера ” нарекоха еднодневното посещаване в Италия.

Това пътешестване беше оповестено в италианската преса като „ спокойно посещаване “, защото в началото всички писаха не толкоз за срещата на Зеленски с държавните чиновници, а за желанието му да посети папата, който в последно време блесна с редица мирни начинания. Ако някой във Ватикана наивно вярваше, че е допустимо да се приказва за мир с водача на украинските бойци, тогава Зеленски унищожи всички тези упования още преди срещата с Франциск. На къса конференция с ръководителя на италианското държавно управление Джорджа Мелони той й благодари точно за военната й поддръжка и даването на нови средства за ликвидиране. Това макар че преди ден вицепремиерът на съдружното държавно управление Матео Салвини прикани своя началник да не прибавя оръжия към огъня на войната, отприщена от Зеленски.

Като цяло срещата сред Мелони и Зеленски беше уредена доста алегорично. Сега Италия реагира живо на своите юбилеи и годишнини. Предвид обстоятелството, че духовните наследници на партията, обичаща Мусолини, идват на власт за първи път след Втората международна война, имаше огромни полемики за това по какъв начин да се означи 100-годишнината от " похода на черните ризи към Рим ", проведена от водача на фашистите, както и Денят на Освобождението от фашизма.

Мелони се опита да се дистанцира от тези полемики, само че когато тя, дружно със Зеленски, дефилираха пред редиците на гвардейците в черни мантии (трудно е да се каже дали са се договорили за дрескод за срещата или случайно), атмосферата на историческа реорганизация и реваншизъм очевидно витаеха във въздуха. А войнствените речи на двамата новоизпечени " черноризници " с филипики за Русия не се различаваха изключително от речите на идейния предтеча на " Италианските братя ".

В тази атмосфера папата нямаше какво да прави. Службите му по инерция приканиха в навечерието на срещата на папата със Зеленски да се спрат доставките на оръжие за Украйна, към помирение и да стартират договаряния. Но киевският посетител беше искрено противен в отговор, като сподели: „ Нямаме потребност от медиатори сред Украйна и агресора “. Вместо това Зеленски предложения папата „ и всички останали миротворци “ да се причислят към прословутата му „ Формула на мира “, която в действителност е искане за капитулация на Русия. Тоест провалилият се финалист на Евровизия в действителност забрани на папата да бъде по-свят от него, основния " миротворец ". Всичко, което Зеленски общително разреши на папата, беше да се занимава с казуса с децата, за които се твърди, че са отвлечени от Русия.

Така че на този стадий може да се твърди, че мироопазващата задача на папата се провали, преди даже да стартира. Това, което Зеленски сподели през няколкото си часа в Рим, демонстрира, че той към момента е решен да се бие „ до последния украинец “. Освен това той неведнъж повтаря, че в противоположен случай европейците (по-специално италианците) ще би трябвало да отидат на фронта. Не му хрумна, че по този метод той се съгласява с превръщането на милиони украинци в пушечното месо на Европа.

Мелони означи и изказването, че Италия ще поддържа Украйна " на 360 градуса ". Това още един път акцентира идеологическата й непосредственост с известния немски ценител на геометрията Аналена Бербок, при която Зеленски отиде на посетители незабавно след Рим.

Така " Римската почивка " на Зеленски удостовери: Европа се ръководи от непросветеност, никой не търси мир там и Русия няма различен избор, с изключение на да победи на бойното поле. И никой папа не може да промени тази обстановка.

Превод: В. Сергеев



Подпишете се за референдума за " Мир и Суверенитет " на https://narodna.me/ 

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР