Лидерът на Северна Корея Ким Чен-ун заяви, че икономическото развитие

...
Лидерът на Северна Корея Ким Чен-ун заяви, че икономическото развитие
Коментари Харесай

Северна Корея започва борба на живот и смърт за храна

Лидерът на Северна Корея Ким Чен-ун съобщи, че икономическото развиване ще бъде народен приоритет през тази година, защото страната е изправена пред " огромна битка на живот и гибел ". Той приказва в края на знакова срещата на ръководещата партия, която съответствува с десетгодишнината от идването му на власт.

Самоналожената коронавирусна обсада принуди Северна Корея да се бори с изострен дефицит на храна. В речта на Ким Чен-ун нямаше директно споменаване на Съединени американски щати или Южна Корея, като подобряването на виталния стандарт на хората бе сложено като главната задача.

Лидерът на Северна Корея призна " тежката обстановка " през 2021 година и сложи " значима задача за реализиране на коренен прогрес в решаването на казуса с храната, облеклото и жилищата на хората ", заяви формалната Корейска централна новинарска организация (KCNA).

Ким Чен-ун изяснява, че битката с пандемията е една от главните цели за идната година.

“Спешната предварителна защита на епидемията би трябвало да стане главен приоритет в държавната работа “, сподели той, представен от KCNA.

Пхенян ще продължи да укрепва отбранителните си качества заради все по-нестабилната военна среда на Корейския полуостров.

Ким Чен-ун приказва в петък в края на Четвъртото пленарно съвещание на Осмия централен комитет на Работническата партия на Корея (WPK), което стартира в понеделник.

По-рано тази година имаше известия, че хората в страната гладуват, което поражда опасения с наближаването на зимата за цялостна продоволствена рецесия, напомня ББС. Границата е затворена от януари 2020 година, с цел да се предотврати разпространяването на Covid-19 от Китай.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР