Лидерът на Северна Корея Ким Чен Ун организира пищно тържество

...
Лидерът на Северна Корея Ким Чен Ун организира пищно тържество
Коментари Харесай

Ким Чен Ун отбеляза с размах рождения ден на баба си

Лидерът на Северна Корея Ким Чен Ун провежда охолно празненство в чест на стогодишния празник на баба си Ким Чен Сук. Хиляди севернокорейци се събраха на площада, с цел да почетат паметта й. В края на тържеството пред паметника на „ майката на революцията ” бе положен обилен венец. Ким Чен Сук е брачна половинка на Ким Ир Сен и майка на Ким Чен Ир. Родена е в Корея по време на военни дейности. Сук е жена бунтовник, привърженичка на комунистическата идеология.Тя е разгорещен покровител на независимостта на Северна Корея, от 1936 година служи в редиците на Народната войска.



През 1940 година тя се омъжва за Ким Ир Сен. Умира на 22 септември 1949 година по време на раждане, на 31-годишна възраст.



В Северна Корея бабата на Ким Чен Ун е считана за „ героиня на антияпонската война, образец за подражателство и велика „ майка на революцията”. Образът й постоянно се употребява за политическа агитация.





На 24 декември „ майката на революцията” навърши 100 години. По този мотив водачът на КНДР провежда охолно празненство. Хиляди жители се събраха пред паметника й, с цел да пеят и танцуват.






В края на тържеството мъжете, заемащи високи постове в страната, поставиха венец пред монумента.

Превод: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР