Лидерът на Северна Корея Ким Чен-ун каза, че е важно

...
Лидерът на Северна Корея Ким Чен-ун каза, че е важно
Коментари Харесай

Катарзисът продължава - Ким Чен-ун иска помирението между Юга и Севера да продължи

Лидерът на Северна Корея Ким Чен-ун сподели, че е значимо да бъде удължен климатът на помиряване и разговорът сред двете Кореи и изрази удовлетворение от визитата на севернокорейската делегация в Южна Корея във връзка със зимната олимпиада, предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес.

Агенциите означават, че това е първото изказване на севернокорейския водач по отношение на невижданата аудиенция на делегацията от Пхенян, включваща и неговата сестра, на Юг.

Според държавната организация на КНДР Ким бил впечатлен от топлото посрещане в Сеул и от отношението, проявено към делегацията. Той дал " значими указания " за ограничения, с които да се поддържа атмосферата на помиряване и разговор, само че без повече детайлности.

Сестрата на Ким Чен-ун - Ким Йо-чен, съобщи в Сеул покана към президента Мун Дже-ин да посети Пхенян в близко време. Мун към този момент не даде отговор на поканата от Пхенян. Той сподели, че двете Кореи би трябвало да основат изискване за среща на своите президенти и прикани за бързо възобновяване на разговора сред Северна Корея и Съединени американски щати.

Източник: Българска телеграфна агенция
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР