Лидерът на парламентарната група на “Има такъв народ” Тошко Йорданов

...
Лидерът на парламентарната група на “Има такъв народ” Тошко Йорданов
Коментари Харесай

Тошко Йорданов от “Има такъв народ” обвини в лъжа председателя на парламента

Лидерът на парламентарната група на “Има подобен народ” Тошко Йорданов упрекна ръководителя на Народното събрание Никола Минчев в неистина. Повод за коментара му стана изявление на Минчев, че представители на политическата мощ не вървят на съдружните препоръки.

Така Йорданов продължи линията на държание в последните дни на партията си, която упрекна съдружния си сътрудник “Продължаваме промяната”, че не се вслушва в предложенията й.

В началото на седмицата водачът на “Има подобен народ” Слави Трифонов разгласи посредством обява във Facebook, че “Продължаваме промяната” пречи на договарянията за газа и пробва да прокарва несъгласувани политики за еврото, Украйна и Северна Македония.

Това провокира отговор на Минчев, който през вчерашния ден в Народното събрание съобщи, че “ако някой не идва на съдружни препоръки, това са най-често от “Има подобен народ”, Слави Трифонов надлежно не е идвал”.

“Отидете при Никола Минчев и го питайте на кой съдружен съвет не е имало представител на “Има подобен народ”. Той излъга. Минчев е бил единствено на един съдружен съвет отвън Народното събрание. Интересно ми е на база каква информация споделя това. Винаги е имало представители на партията ни в тези съвети”, посочи Йорданов.

По думите му разискването на антикризисните ограничения против инфлацията е единствено един от многото случаи, в който няма връзка сред съдружните сътрудници.

“Хората може да са в една стая и да си приказват, само че да не се чуват”, добави той.

Йорданов въпреки всичко акцентира, че на провелия се късно нощес съвет за първи път партиите са говорили в конкретика за ограниченията. Постигнато е единодушие по няколко оферти, които се чака да бъдат показани по-късно през днешния ден.

Едно от контрактуваните неща е нулева ставка за производството на самун. Според него поддръжката за бизнеса е основна, с цел да не изгубят доста хора работните си места.

Председателят на парламентарната група на “Има подобен народ” разяснява и концепцията на партията си за децентрализция на бюджетните доходи към общините, като 2.5% от налога общ приход да бъдат ориентирани към тях, с цел да се помогне на дребните общини.

Повод за предлагането им е въздействието на Движение за права и свободи в някои общини, които те били трансформирали във феодални. По думите му в кабинетите на такива кметове се виждало освен българското, само че и турското знаме.

Той добави, че партията ще се опита да провежда локални референдуми по тематиката, само че не даде повече детайлности.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР