Лидерът на Олимпиакос Александър Везенков говори след победата над Жалгирис

...
Лидерът на Олимпиакос Александър Везенков говори след победата над Жалгирис
Коментари Харесай

Везенков за героичната стрелба: Вярвах, че ще вкарам

Лидерът на Олимпиакос Александър Везенков приказва след успеха над Жалгирис със 74:72, която класира “червено-белите ” за плейофите в Евролигата. Успехът на гръцкия гранд бе материализиран точно от българския национал, който наниза победната пукотевица с оставащи към шест секунди до финалната сирена.
 Поразяващата ръка на Везенков класира Олимпиакос за плейофите в Евролигата! Поразяващата ръка на Везенков класира Олимпиакос за плейофите в Евролигата!
“В първите 30 минути просто се опитвахме да лимитираме нападението на Жалгирис, който постоянно играе нападателно и на върха на опциите си в своята зала, в която имаха баланс от 10-3. Поздравявам техния треньор, играчите и почитателите им. В последните минути се стигна до някои основни стрелби и положителни решения в отбрана. Имахме огромна преднина в границите на 12-14 точки, само че по-късно си загубихме мозъците. Такива неща се получават в баскетбола. Ако желаеме да бъдем тим на шампионско равнище, не можем да си позволим сходна серия за съперника.

Чувствах се убеден за последната си пукотевица. Треньорът и момчетата имаха вяра в мен и аз имах самочувствието, че ще отбележа. Като изстрелях топката ми се виждаше малко къса пукотевица, само че в последна сметка всичко приключи добре. Не искахме да получим тройка в последното им нахлуване. Всички момчета свършиха добра работа. Сега ни предстоят още пет “финала ” до края на постоянния сезон, тъй че би трябвало да продължим да се борим ”, съобщи Везенков.

През сегашния сезон Везенков записва междинни индикатори от 18.2 точки и 7.3 битки при междинен коефициент от 22.9. В момента той е топреализатор, най-хубав герой и състезател с най-голям коефициент в Евролигата тази година.

Снимка: Olympiacos B.C.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР