Лидерът на наша партия коментира смяната на главния прокурор.Лидерът на

...
Лидерът на наша партия коментира смяната на главния прокурор.Лидерът на
Коментари Харесай

Нинова: Тези, които се страхуваха от Гешев, побързаха да го махнат 


Лидерът на наша партия разяснява промяната на основния прокурор.

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова направи собствен прочит на най-актуалните събития в България, като дефинира като " паралелна страна " това, което ръководещите вършат. Според нея правосъдна промяна не се прави, а и партиите на власт нямат желание да я извършат.


" Паралелната страна се прегрупира, с цел да оцелее и да продължи да ръководи. Това не е правосъдна промяна, а подмолна договорка с две цели - да се спасят досегашните крадци, а бъдещите да си подсигуряват успокоение ", сподели Нинова пред БНР.

" Приеха се закони за съответен човек, а не за смяна в системата, за правдивост. Прие се закон, особено за Иван Гешев - да бъде понижен броят на членовете на Висш съдебен съвет, които да го освободят - от 17 на 13. След това Сарафов да бъде определен от Прокурорската гилдия, а не от Пленума. В момента - вместо в същинска правосъдна промяна, влязохме в цялостна каша ", безапелационна бе председателката на Българска социалистическа партия по отношение на отстраняването на основния прокурор Иван Гешев и с избора на Борислав Сарафов за краткотрайно изпълняващ длъжността " основен прокурор ".

Тя добави, че ГЕРБ и Движение за права и свободи са използвали Политическа партия и Демократична България: " С техните гласове махнаха Гешев и сложиха Сарафов. Те са си отговорни, че разрешиха да бъдат пералнята на задкулисието, против което сякаш се бореха ".

Нинова съобщи ясно, че би трябвало да бъде определен нов Висш правосъден съвет, защото мандатът на този е изминал, и едвам по-късно да се пристъпи към избор на нов основен прокурор. И акцентира, че фигурата на основен прокурор би трябвало да бъде непокътната.

Корнелия Нинова съобщи, че тези, които се опасяват от Иван Гешев, са побързали да го махнат и да си създадат комисия на имунитетите: " ПП-ГЕРБ е коалиция на измяната, на имунитетите, на обезпечената неустойчивост. Българска социалистическа партия е безспорната опция по тези три въпроса. Ние не предадохме гласоподавателите си. Внесохме предложение в Народното събрание незабавно да бъдат свалени имунитетите и в случай че са почтени, да бъдат оправдани. Единствено ние - каквото казахме преди изборите, го свършихме, в политиките останахме поредни ".

По думите на водача на Българска социалистическа партия едни нови избори няма да възпроизведат същите резултати: " Мислите ли, че Политическа партия и Демократична България ще имат същия резултат по-късно изменничество? Мислите ли, че " Възраждане " ще имат същия резултат, откакто демонстрираха, че са подготвени на колаборация ту с ГЕРБ, ту с Движение за права и свободи? ГЕРБ сами споделят, че губят доверие. През последния месец и половина се случиха толкоз неща, че няма по какъв начин това да не е повлияло на публичното мнение ".


Корнелия Нинова удостовери, че от Българска социалистическа партия няма поддържат бюджета на Министерството на финансите: " 4, 5% за нас е рационален недостиг. Това разрешава стимулиране на развиване на стопанската система и да се компенсират най-засегнатите групи от обществото. Под 3% недостиг значи заледяване на всички приходи и увеличение на бедността. Това не е рационален метод ".

Българска социалистическа партия продължава да събира подписи за референдум против джендър идеологията: " Джендър идеология в учебни заведения и детски градини не би трябвало да се позволява. Над 18 години всеки е свободен да избира по какъв начин и с кого да споделя живота си. Битката ни е за децата. Докато не станат пълнолетни, те са нежни и нищо не би трябвало да им се натрапва. Това е борба против огромна мощ, финансово подплатена, политически ангажирана в цяла Европа и е доста сложна. Изправяш се против доста пари, доста добра организация и доста мощни хора, които упорстват за това ".

standartnews. com

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР