Лидерът на мъжкия национален отбор по баскетбол Александър Везенков първият

...
Лидерът на мъжкия национален отбор по баскетбол Александър Везенков първият
Коментари Харесай

Везенков влезе в историята при загубата от Турция на Евробас...

Лидерът на мъжкия народен тим по баскетбол Александър Везенков първият състезател през този век, който записва най-малко 20 точки и 10 битки в първите си два мача на ЕвроБаскет. Това демонстрира информация на статистическата платформа Opta. За отбелязване е, че това е първото му присъединяване на европейско състезание в кариерата му.

Везенков направи дебюта си на Европейското в четвъртък в дуела против Испания, когато се трансформира в най-резултатния състезател на първия ден на шампионата, откакто записва дабъл-дабъл от 26 точки и 11 битки. Вчера, при провалянето от Турция (101:87), българският национал даже съумя да надгради върху представянето си против международните първенци, регистрирайки 28 точки, 15 битки и 4 асистенции на сметката си. 

По този метод след първите два кръга на Европейското Везенков е водач както при реализаторите, по този начин и при борците. Баскетболистът на клубния Олимпиакос заема челно място в класацията за най-резултатните играчи със своите 27.0 точки на мач, като зад него са Янис Адетокумбо с 26.0, Тайлър Дорси и Лаури Марканен с по 25.0 и Джанан Муса с 24.5 точки. 

При борците Везенков още веднъж води на Янис, като българинът има приблизително по 13.0 битки на мач против името си, до момента в който суперзвездата на гръцкия народен тим овладява по 11 топки на мач, колкото и Сандро Мамукелашвили от Грузия. Акиле Полонара взима по 10.5 битки, а Йонас Валанчунас е на пето място със приблизително по 10.0.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР