Лидерът на ЛНР съобщи, че Русия има готовност на настани

...
Лидерът на ЛНР съобщи, че Русия има готовност на настани
Коментари Харесай

Лидерът на Луганск призова жителите за евакуация в Русия

Лидерът на ЛНР заяви, че Русия има подготвеност на настани на своя територия жителите на републиката. Леонид Пасечник прикани „ всички мъже, способни да носят оръжие, да излязат и да защитят земята си “.

„ С цел недопускане на жертви измежду мирното население приканвам жителите на републиката, които нямат повиквателна за готовност и не са ангажирани в животоосигуряващи обществени и цивилен инфраструктури, в най-кратки периоди да заминат за територията на Руската федерация “, съобщи той.

По-рано през днешния ден ЛНР заяви, че украинските сили за сигурност обстрелват републиката с тежки оръжия, напомня БГНЕС.

Украинските сили за сигурност обстрелват с минохвъргачки обитаемоте места Золотое-5 и Обозное, заяви пред кореспонденти представителството на Луганската национална република в Съвместния център за надзор и съгласуваност на режима на преустановяване на огъня.

" Въоръжените формирования на Украйна жестоко нарушиха режима на преустановяване на огъня, в това число с потреблението на тежки оръжия ", съобщи офицер от представителството на ЛНР в Центъра.

По думите му украинските сили за сигурност са стреляли със 120- и 82-милиметрови минохвъргачки по следените от ЛНР селища Золотоее-5 и Обозное.

И водачът на Донецката национална република (ДНР) Денис Пушилин разпореди всеобща евакуация на популацията към Русия заради заплахата от военни дейности от страна на Украйна.

Той съобщи, че Зеленски възнамерява да подреди нахлуване в Донбас в близко бъдеще. Ръководителят на ДНР съобщи, че е постигнал съглашение с съветското управление за настаняване на жители на републиката в Ростовска област.

Той прикани Киев да седне на масата за договаряния с водачите на самопровъзгласилите се ДНР и ЛНР и да контракти нужните ограничения за разрешаване на спора, „ и колкото по-скоро, толкоз по-добре “.

" В Украйна правата на индивида се нарушават всеобщо и редовно, а дискриминирането против рускоезичното население е залегнала в закона ", съобщи още той.

Путин също по този начин акцентира, че Киев не извършва споразуменията по всички основни въпроси от Минските съглашения.

Като един от трите гаранта на Минските съглашения за мир в Украйна от 2015 година, Русия приканва Киев да извърши контрактуваните ограничения в мирния проект, в това число промените в конституцията на страната, които да дават необятна автономност на отцепническите райони в Донбас.

Путин осведоми също, че на пропускателните пунктове на РФ и ДНР са основани условия за бързо протичане на евакуация на жителите на републиката.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР