Лидерът на Лейбъристката партия на Великобритания Джереми Корбин приветства решението

...
Лидерът на Лейбъристката партия на Великобритания Джереми Корбин приветства решението
Коментари Харесай

На Острова поискаха предсрочни избори след оставката на Мей

Лидерът на Лейбъристката партия на Англия Джереми Корбин приветства решението на премиера Тереза Мей да се отдръпна от властта. Корбин разяснява, че тя най-сетне е приела, че не може да ръководи страната и разграничената и разпадащата й се партия, осведомят медии.

Той прикани идващия водач на Консервативната партия да свика предварителни избори и да " остави народа самичък да реши бъдещето на страната ".

Консервативната партия изцяло провали страната за Брекзит и не е способна да усъвършенства живота на хората или да се оправи с най-належащите въпроси, акцентира Корбин и разясни, че " последното нещо, от което страната се нуждае ", е седмици на " битка " сред торите, което може да докара до липса на министър председател.

Първият министър на Шотландия Никола Стърджън също прикани за образуване на предварителни избори и втори референдум за участието на Англия в Европейски Съюз. Тя счита, че оставката на Мей " няма да позволи бъркотията към Брекзит, която торите сътвориха ". Стърджън благодари на Мей за работата й макар " дълбоките различия ".

Бившият външен министър Борис Джонсън прикани за обединяване на страната и овакантяване на Европейски Съюз.

Евроскептикът Найджъл Фараж написа в " Туитър ", че е мъчно да не се съчувства на Мей, само че политически неправилно е разтълкувала настроението на страната и Консервативната партия.

" Двама водачи на торите си отидоха, чиито инстинкти бяха про-ЕС. Партията би трябвало да научи урока си или умира ", предизвести той.

Лидерът на Демократичната юнионистка партия Арлин Фостър благодари на Мей за готовността й да признае потребностите на Северна Ирландия.

Председателят на Либералните демократи Винс Кейбъл разяснява, че прекомерно постоянно Мей е правила взаимни отстъпки с евроскептиците в Консервативната партия за сметка на страната.

" Премиерът е прав да признае, че администрацията й доближи края на пътя си. Тъжно е, че нейните взаимни отстъпки през последните три години прекомерно постоянно бяха с крайнодясното крило на нейната партия вместо да сплоти страната ", написа политикът в " Туитър ". /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР