Лидерът на изживяващата възход партия на Зелените, вероятен коалиционен партньор

...
Лидерът на изживяващата възход партия на Зелените, вероятен коалиционен партньор
Коментари Харесай

Зелените обвиниха Меркел във "вуду" фискална политика

Лидерът на изживяващата напредък партия на Зелените, евентуален съдружен сътрудник в което и да е ново държавно управление, ускори натиска върху консерваторите на канцлера Ангела Меркел да се откажат от задачата за уравновесен бюджет и да финансират проект за отбрана на климата с нов дълг, съобщи " Ройтерс ".

Призивът на Роберт Хабек идва, откакто почитан чиновник в държавното управление сподели пред " Ройтерс " предходната седмица, че финансовото министерство, водено от социалдемократите, обмисля издаването на нов дълг, с цел да подкрепи финансирането на скъпа стратегия за отбрана на климата, която Берлин желае да утвърди идващия месец.

" Настояването за " черна нула " (балансиран бюджет) е вуду фискална политика ", съобщи Хабек пред радио Deutschlandfunk, като добави, че християндемократите на Меркел би трябвало да преодолеят съпротивата си против финансирането на спомагателни обществени разноски с нов дълг. " Ще се нуждаем от огромни вложения в отбрана на климата ", акцентира Хабек.

Лидерът на християндемократите и нов министър на защитата Анегрет Крамп-Каренбауер съобщи в неделя, че поддържа придържането към задачата за уравновесен бюджет.

От 2014 година насам канцлерът Меркел съумява да усили разноските без да натрупа нов дълг. За това оказа помощ извънредно продължителната фаза на напредък в икономическия цикъл. Но в този момент стопанската система се забавя, а разноските за взимане на заеми са на доста ниски равнища. Това се случва, до момента в който все по-ясно се чуват гласове и от Германия, и от чужбина, призоваващи за нови фискални тласъци посредством поддържането на дребен бюджетен недостиг.

Възходът на Зелените

През последните няколко месеца немските Зелени изживяват напредък съгласно изследванията на публичното мнение.

Анкета на Forsa, оповестена в понеделник, сподели, че поддръжката за консервативния блок на Меркел е паднала с един процентен пункт до 26%, а за Зелените се е повишила с два, достигайки 25%.

Социалдемократите, чиято поддръжка се срина по време на присъединяване им като по-малък сътрудник в обединението на Меркел, сега обмислят дали да изоставен държавното управление.

Според сегашните изследвания Зелените биха били единственият вероятен различен сътрудник за консерваторите на Меркел, защото те изключиха каквото и да било съдействие с крайнодясната " Алтернатива за Германия " и с крайнолявата Левица. Традиционният съдружен сътрудник на консерваторите, пробизнес настроената Свободна демократична партия, не е задоволително мощна в Народното събрание.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР