Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че Здравната каса няма

...
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че Здравната каса няма
Коментари Харесай

Борисов: Здравната каса няма да остане без бюджет

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов съобщи, че Здравната каса няма да остане без бюджет. Пред публицисти Борисовотговори на премиера Николай Денков, че не неодобряват бюджета на Касата.

Тойзаяви, че са дали своят вот с „ въздържал се ” в здравната комисия, с цел да могат да попитат в пленарната зала за новите клинични пътеки, нови лечебни заведения, новите действия, както и за публичните поръчки.

Той разяснява и думите на ръководителя на парламентарната група на Движение за права и свободи Делян Пеевски, че Денков не се оправя с ръководството, както и опцията президентът Румен Радев да наложи несъгласие на държавния бюджет.

Припомняме, че министър председателят Николай Денков съобщи: " Политическите игри с бюджета за здраве са рискови за здравето – безусловно ".

Според него неприемането на план-сметката на Здравната каса в комисия през вчерашния ден е удар и по пациентите, и по бюджета.

Парламентарната комисия по бюджет и финанси се събира, с цел да гледа на първо четене новите бюджетните закони. Става дума за план-сметката на страната и за бюджетите на Здравната каса и на Държавното публично обезпечаване. Финансовата рамка е разчетена при очакване стопанската система да означи напредък от 3,2 на 100, а средногодишната инфлация да бъде 4,8 %.

Заложеният недостиг в бюджета е 3 %, каквото е едно от условията за въвеждане на еврото. След напън от страна на ГЕРБ и Движение за права и свободи обаче първичният план на Министерството на финансите претърпя съществени промени - с два милиарда лв. беше понижена финансовата стратегия, понижен беше и дългът, който следващата година може да поеме държавното управление.

Колкото да проектобюджета на Здравната каса - в него са планувани пари за нови типове проучвания, за профилактика и диагностика на разнообразни болести.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР