Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов показа желание за консенсус и

...
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов показа желание за консенсус и
Коментари Харесай

Борисов се съгласи с ПП и ДБ - готов на временна комисия за Изборния кодекс

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов сподели предпочитание за консенсус и разговор и се съгласи с настояването на Политическа партия и Демократична България за основаване на краткотрайна комисия за Изборния кодекс и по тази причина предложи тематиката за хартиената бюлетина да не се гледа тази сряда.

 

По време на брифинг в централата на партията той съобщи, че ПГ на ГЕРБ-СДС ще поддържа проекторешението на Политическа партия, само че съобщи, че срокът на деяние на комисията не би трябвало да е месец, а седем дни.

 

Борисов заключи, че няма разлика дали измененията в ИК ще минат тази седмица или идната. Той предложи пред камери партиите да беседват за софтуера на машините.

 

Той обаче съобщи, че ГЕРБ няма да изтегли всичките си оферти, както желаеха от Политическа партия.

 

" Не отстъпваме пред махленски напън ",  сподели той и се скара на протестиращите, които не трябвало да блокират постройката на Българска национална телевизия по време на петъчната " Панорама ", поради присъединяване на Йордан Цонев.

 

Той съобщи, че всяка партия може да си изкара по 2000 протестиращи, само че това било " най-лесното и най-първичното ".

 

Той се ядоса и от акциите пред дома на Йордан Цонев и на неговия, тъй като " ще отключи и ще се стигне до революция ".

 

" Всяка партия да си събере 300-400 души шпиц команда и къде дойдат - пердах. С какво право звънят по звънците, това ли е народна власт? Ще ли им е хубаво да се заложа пред къщите им? Да търсим взаимни отстъпки, би трябвало да се смирим и да създадем държавно управление. Техническо ли, експертно ли, с който и да е ", безапелационен е някогашният министър председател.
 
Борисов уточни, че при приемането на машинно гласоподаване Мустафа Карадайъ го предизвестил: " с машините на Мадуро ще видиш какво ще се случи ".Тогава нямало други. Борисов загатна, че е подготвен да взмеме машини като тези в Щатите, или пък кодът от вота да е за страната, да има и сигурност от хакерски офанзиви.

 

Изборният кодекс няма да се вкарва тази седмица, да се отложжи с една седмица, само че не и да се отсрочва с цялостен месец. Те се готвят през това време да блокират всичко за държавно управление и да отидат на избори зимата, съобщи той по отношение на проектите на Демократична България и Политическа партия.

 

Според Борисов хората желаят да гласоподават с хартия, по тази причина я има във всички страни. Ако It експертите оборят терзанията на ГЕРБ, тя няма да упорстват машините да бъдат превръщания в скенер. Няма по какъв начин да им остане далаверата, настоя той..
 
" Може да съберем 137 гласа за държавно управление, само че това значи нестабилна страна. Аз не желая такава ", съобщи Борисов. Ако всички спрат да влизат в пленарна та зала, няма да има бюджет и Народното събрание ще спре. Само с отстъпки можело да се ръководи.

 

Борисов съобщи, че преди диалозите за държавно управление би трябвало да се сътвори съдружно съглашение. Той добави, че ГЕРБ работи по този документ и ще беседва с всички партии.

 

Политикът добави, че се пази от диалози за третия мандат, тъй като бил Брюкселски ученик - до момента в който всичко не се контракти, нищо не е контрактувано. 

 

По време на конференцията Борисов разгласи още, че договорът с Джемкорп не е преустановен, а актуалният народен представител Десислава Трифонова е получила отговор, който удостоверява това. Партията на Борисов упреква " Продължаваме промяната " в лобизъм.

Според ГЕРБ, Кирил Петков се е надявал да се върне на власт и безшумно и умерено и да продължи да извършва контракта.

 

" Министър Александър Николов на 27 юли казва, че едностранно е преустановен меморандумът. Това не е по този начин. Gemcorp е компания призрак, за която няма данни. Вместо да го приключи, изпраща писмо единствено по мейл, с което ги кани на двустранни срещи, в случай че компанията желае, с цел да уреждат в бъдеще взаимоотношенията си ", посочи Трифонова.

 

ГЕРБ подозират, че са били унищожавани документи за прикриване на следите. Делян Добрев заяви, че ще бъде изпратен сигнал до Прокуратурата и ДАНС. Тома Биков от своя страна прикани да бъдат огласени всички документи, с цел да се стигне до истината и действително санкциониране. 

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР